Antena 3 CNN Actualitate Bucureștiul a interzis aeronavei vicepremierului rus să survoleze Romania. Avionul lui Rogozin s-a învârtit deasupra Ungariei. Reacția MAE

Bucureștiul a interzis aeronavei vicepremierului rus să survoleze Romania. Avionul lui Rogozin s-a învârtit deasupra Ungariei. Reacția MAE

Bucureștiul a interzis aeronavei vicepremierului rus să survoleze Romania. Avionul lui Rogozin s-a învârtit deasupra Ungariei. Reacția MAE
28 Iul 2017   •   15:58

România a interzis survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Aeronava s-a învârtit deasupra Ungariei timp de mai multe minute, anunța site-ul deschide.md, care citeaza "surse avizate", după care a făcut cale întoarsă, aterizând la Minsk, Republica Belarus.

Site-ul specializat FlightRadar precizează, pe contul sau de Twitter, ca "aeronava S7 cu zborul #S7157 de la Moscova la Chisinau, Moldova este blocată în apropierea graniței românești".

Dmitri Rogozin: „Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tu-160

Într-o altă postare, cei de la FlightRadar scriu că nu au o confirmare, însă ”probabil s-a interzis intrarea deoarece in avion se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin".

Anunțul MAE, după incidentul cu avionul vicepremierului rus

Ulterior, presa de peste Prut a precizat că avionul vicepremierului rus a făcut cale întoarsă și a aterizat deja la Minsk.

 

Un politician rus și un grup de artiști, întorși de pe aeroportul din Chișinău

Joi, Republica Moldova le-a interzis accesul în această țară deputatului rus, Pavel Şperov şi unui grup de artişti, care doreau să participe la Festivitățile de la Tiraspol. Aceștia au fost întorși de pe aeroportul din Chișinău, scrie publika.md.

Reprezentanţii Politiei de Frontieră au declarat pentru postul nostru de televiziune că decizia a fost luată pe motiv că aceştia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat şi nu au justificat scopul vizitei. 

Preşedintele Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că interdicţia aplicată delegaţiei de la Moscova reprezintă o provocare. Şeful statului şi-a cerut scuze de la demnitarul şi artiştii ruşi şi a promis că va investiga fiecare caz în parte.

Ce variante avea Dmitri Rogozin pentru a ajunge la Chișinău

Anterior, bloggerii de la Runway 08, au scris că oficialul rus ar avea doar două opțiuni. Una dintre companiile rusești fie S7 Airlines/ Globus Airlines sau Aeroflot, care trebui să ocolească spațiul aerian al Ucrainei și va tranzita Romania. Ori, companie din Republica Moldova fie AirMoldova sau FLY ONE, care va tranzita spațiul aerian al Ucrainei.

Politicienii ruși intenționau să ajungă în Transnistria, unde urmau să participe la ceremoniile organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Citește și:

Radu Tudor, după ce Dmitri Rogozin a fost interzis în spațiul aerian românesc: Este o decizie mai mult decât justificată

×
Subiecte în articol: Transnistria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close