Antena 3 CNN Actualitate Buncăre la cheie | Afacere pe timp de război, în România. Cât costă un spațiu pentru adăpostire

Buncăre la cheie | Afacere pe timp de război, în România. Cât costă un spațiu pentru adăpostire

O nouă afacere prinde contur pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina. Buncărele la cheie sunt din ce în ce mai căutate de români. Spaţiul pentru adăpostire costă de la 60.000 de euro şi poate depăşi 100.000 de euro.

Buncăre la cheie | Afacere pe timp de război, în România. Cât costă un spațiu pentru adăpostire
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    17 Mar 2022   •   14:06

Romanii sunt din ce în ce mai interesati pentru un astfel de adapost. Profilul clientului care solicită construirea unui buncăr este, în mare parte, cel al unei persoane cu putere de cumpărare mare, dar există și oamenii din clasa de mijloc.

Preţul unui astfel de buncăr porneşte de la 275.000 de lei, fără TVA, fără ansamblare sau transport inclus.

Fiecare client poate opta pentru tipul de buncăr dorit, de la spaţiu de relaxare, până la cameră de sport sau cameră de depozitare a bijuteriilor.

Buncărele vin în două tipuri standard de 2 metri sau de 4 metri.

Spațiile de adăpostire sunt proiectate şi fabricate în Bucureşti, cu echipamente moderne de producţie aduse din Ucraina.

”Nu se concretizează toate din cauza preţului destul de mare. Sunt destul de puţini cei care ajung să-şi cumpere aşa ceva, ţinând cont că ajunge până la 110.000 de euro un buncăr complet echipat”, spune Sorin Bălan, administrator Smits.

Adaposturile sunt acoperite în oţel, pentru protecţie maximă.

Bineînţeles pot fi şi protejate împotriva radiaţilor, pereţii se plachează la interior cu o placă specială care are un fir din plumb.

Nu este interzis acest tip de placaj, ştiind că plumbul este toxic, dar nu se intră în contact direct cu plumbul.

În acest moment există in Romania in jur de 4.500 de buncăre publice.

Citește și: România are 4.500 de buncăre. Câți oameni se pot adăposti acolo în caz de război | Lista completă de la IGSU

×
Subiecte în articol: buncar afacere
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close