Antena 3 CNN Actualitate Ca la noi la nimeni! Preoţii români, obligaţi să taie bon fiscal pentru acatiste şi lumânări

Ca la noi la nimeni! Preoţii români, obligaţi să taie bon fiscal pentru acatiste şi lumânări

Ca la noi la nimeni! Preoţii români, obligaţi să taie bon fiscal pentru acatiste şi lumânări
Sursa foto: foto: news.bbc.co.uk
28 Mar 2012   •   19:59

Biserica devine mai calculată decât fiscul! Preoţii sunt obligaţi să taie bon până şi pentru un acatist sau pentru o lumânare. Este un ordin de la Patriarhie, care vrea să gestioneze mai atent banii primiţi de la enoriaşi. În special, mărunţişul din cutiile milei, pe care vor să le protejeze ca pe rachetele nucleare. Vor fi deschise cu trei chei, simultan.

Ai nevoie de două chei pentru a activa lansatorul de rachete, într-un submarin nuclear. Dar ai nevoie de trei chei pentru a deschide cutia milei dintr-o biserică românească.

Supravegherea sfinţilor din icoane nu este suficientă pentru mai marii Bisericii. Deschiderea cutiei milei se face cu martori şi numai în prezenţa celor trei aleşi, purtători de cheie. După ce învârt simultan cheile în încuietoare, un alt preot numără bancnotele şi le notează în procesul verbal.

În schimb, acatistele şi lumânările sunt mult mai profitabile. Sfântul Sinod al Bisericii vrea o evidenţă exactă a lor, astfel încât preoţii sunt obligaţi să dea bonuri fiscale.

Preoţii care nu s-au conformat la noile norme fiscale ale Bisericii mai au timp până la 1 iunie.




×
Subiecte în articol: lumânãri
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close