Antena 3 CNN Actualitate Călătorie istorică cu Trenul Regal. Principesa Margareta şi principele Radu vor parcurge un traseu al recunoştinţei

Călătorie istorică cu Trenul Regal. Principesa Margareta şi principele Radu vor parcurge un traseu al recunoştinţei

Călătorie istorică cu Trenul Regal. Principesa Margareta şi principele Radu vor parcurge un traseu al recunoştinţei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Iul 2017   •   13:35

Principesa Margareta şi principele Radu vor parcurge cu Trenul Regal, de la Focşani la Oneşti, pe 11 iulie, un traseu al recunoştinţei, cu ocazia centenarului marilor bătălii de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz.

Călătoria Familiei Regale va avea loc în ziua în care a început prima bătălie, cea de la Mărăşti, zi în care Alteţele Lor Regale vor fi prezente la scurte ceremonii de primire în gările Focşani, Mărăşeşti, Adjud şi Oneşti şi vor lua parte la manifestări solemne la Mausoleele de la Mărăşeşti şi Mărăşti, precum şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, informează Biroul de presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I, într-un comunicat transmis joi Agerpres.

Trenul Regal va porni din Gara Focşani, la ora 10,45, iar prima oprire va avea loc în Gara din Mărăşeşti, la ora 11,25.

„Familia Regală va lua parte, apoi, la Mausoleul din Mărăşeşti, la o ceremonie de depunere de flori, începând cu ora 11,45, şi va depune flori, în cadrul unei ceremonii, la Mausoleul de la Mărăşti, la ora 13,10”, precizează sursa citată.

A doua oprire a Trenului Regal va fi în Gara din Adjud, la ora 15,30, timp de 10 minute, iar a treia oprire va avea loc în Gara din Oneşti, la ora 16,20.

La finalul zilei, Familia Regală se va afla la Cimitirul Eroilor din Oituz, la ora 16,50, pentru a depune flori, într-o ceremonie solemnă, în memoria ostaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.

Călătoria Trenului Regal, în ziua de 11 iulie, este organizată în colaborare cu Ministerul Transporturilor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close