Antena 3 CNN Actualitate Calendarul înscrierilor în învățământul primar, în anul 2020-2021 - document

Calendarul înscrierilor în învățământul primar, în anul 2020-2021 - document

Părinții care vor să își înscrie copiii în învățământul primar, în anul 2020-2021, vor putea completa și depune cererile-tip de înscriere începând cu data de 4 martie, la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, urmând ca acestea să fie procesate până la sfârșitul lunii, potrivit unui proiect de calendar la care lucrează Ministerul Educației.

Calendarul înscrierilor în învățământul primar, în anul 2020-2021 - document
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2020   •   12:00

Potrivit calendarului aflat în lucru la Ministerul Educației, prima etapă de înscriere în învățământul primar începe, oficial, la 26 martie, atunci când are loc procesarea propriu-zisă a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Citește și: Schimbări la admiterea pentru clasa pregătitoare. Cum vor fi acum repartizați elevii

Cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție sunt procesate în intervalul 27-30 martie.

Iată câteva dintre cele mai importante date din calendar:

1 aprilie 2020 Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

22 aprilie 2020 Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar. Informarea Ministerului Educației și Cercetării de către comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua.

4 mai - 6 mai 2020 Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

7 mai 2020 Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

8 mai – 15 mai 2020 Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close