Antena 3 CNN Actualitate Capcană în portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă usturătoare

Capcană în portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă usturătoare

Capcană în portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă usturătoare
27 Noi 2016   •   10:05

În ultimul timp Poliţia Rutieră a declanşat o cascadă de  acţiuni de control  la nivel naţional. 

Principala temă abordată  este cea a verificării deţinerii de către conducătorii auto a trusei  medicale. La o primă vedere, această chestiune pare o banalitate, dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Dacă sunteţi opriţi de către agenţii de circulaţie, în afară de acte, mai trebuie să arătaţi, la solicitarea acestora şi faptul că  în dotarea automobilului dumneavoastră se află extinctorul, trusa medicală şi triunghiul reflectorizant. Nimic mai simplu, numai că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de banale, scrie glsa.ro

Dacă la cele două triunghiuri reflectorizante şi la vestă  nu sunt probleme, la extinctor şi la trusa medicală sunt foarte mari şanse să „picaţi” la test. De ce? Foarte simplu: pentru că trusa medicală şi  stingătorul de incendii au mari şanse să fie cu termenele de valabilitate expirate. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte. Fiecare cumpăra trusa şi o pune în portbagaj.  „Şi eu am fost oprit de  Poliţie şi mi s-au cerut,  pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate  depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, spune F.G., un şofer amator de 54 de ani din Arad.


În judeţele Argeş şi Vâlcea în ultima săptămână s-a declanşat un adevărat „tsunami” de amenzi, tocmai legate de această temă. Deocamdată nu sunt semnale că la Arad aceste controale s-au înmulţit vertiginos. Totuşi amintim că pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră. Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică  dacă trusa  de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate. Nu mai puţin important este ca întreg echipamentul de prim-ajutor să fie omologat de RAR.  Preţul unui astfel de set complet este în jurul sumei de 100 de lei.   Iar amenda de trei ori mai mult. De aceea, credem că este mai util să deschideţi ochii. Asta ca să  nu deschi­deţi punga, mai mult decât aţi dori.

×
Subiecte în articol: capcana amenda masina sofer portbagaj
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close