Antena 3 CNN Actualitate Capitala va avea prima staţie de alimentare pentru automobile electrice, în zona Unirii

Capitala va avea prima staţie de alimentare pentru automobile electrice, în zona Unirii

Capitala va avea prima staţie de alimentare pentru automobile electrice, în zona Unirii
27 Apr 2013   •   14:06
Capitala va avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde urmeazã sã fie amenjate 24 de locuri de parcare pentru şase module de staţii de alimentare a maşinilor, potrivit unui proiect de hotãrâre adoptat sâmbãtã de consilierii generali, conform Mediafax.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de sâmbãtã, proiectul de hotãrâre vizând realizarea primei staţii de alimentare pentru automobile electrice în Capitalã.
Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotãrâre, municipalitatea doreşte amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a şase module de staţii de alimentare a automobilelor electrice în cadrul unui proiect pilot de încurajare a dezvoltãrii automobilului electric.
"Având în vedere cã printre marii producatori auto prezenţi în România sunt şi pionierii automobilului electric, se evidenţiazã, astfel, oportunitatea încurajãrii dezvoltãrii şi susţinerii automobilelor electrice", se aratã în document.
Proiectul - pilot va fi pus în aplicare în baza unui protocol de lucru, încheiat între deţinãtorul de staţii de alimentare, pe de o parte, şi Administraţia Strãzilor şi Direcţia Generalã de Infrastructurã şi Servicii Publice, pe de altã parte, se mai aratã în proiect.
Propunerea de amplasare a staţiei pilot de alimentare a automobilelor electrice este pe Bulevardul Unirii, vizavi de strada Anton Pann.
 

×
Subiecte în articol: Capitală automobile alimentare masini
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close