Antena 3 Actualitate Căpuşele fac primele victime. Un român a murit după ce a fost muşcat de o căpuşă

Căpuşele fac primele victime. Un român a murit după ce a fost muşcat de o căpuşă

de L.D.    |    14 Mai 2012   •   18:33
Căpuşele fac primele victime. Un român a murit după ce a fost muşcat de o căpuşă
Sursa foto: foto: antena3.ro

Înţepătura de căpuşă a făcut prima victimă în România. Un bărbat din Sibiu, fost jurnalist, a murit după ce în urmă cu 4 ani a fost muşcat de o căpuşă.

Rudy Kamla, fost jurnalist de etnie germană, este primul sibian care a murit, luni, în urma mai multor complicaţii, printre care paralizie şi orbire, după o muşcătură de căpuşă, în urmă cu patru ani, a declarat pentru AGERPRES directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Francisk Torok, un prieten al celui decedat.
  
'Regret că trebuie să dau o asemenea veste. Eu aflând povestea prietenului meu, am decis să începem la Sibiu, în urmă cu o săptămână, o campanie de informare şi prevenire, în rândul angajaţilor expuşi la riscul înţepăţurilor de căpuşe', a spus Torok.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Victora Bîrluţiu, a declarat  că 'înţepătura de căpuşă care provoacă boala Lyme poate duce la complicaţii neurologice, dovadă un pădurar sibian care a paralizat în urmă cu trei ani, dar şi la deces'.
  
În judeţul Sibiu sunt cei mai mulţi bolnavi înţepaţi de căpuşe şi cu boala Lyme din ţară, aceştia fiind înţepaţi de căpuşe în urmă cu mai bine de trei ani. De la începutul anului, 287 de sibieni s-au dus la spital, cu muşcătură de căpuşă, a precizat  Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

În tot anul 2011 fuseseră muşcaţi de căpuşe 362 de sibieni, iar în 2010 - 176. Nu doar numărul persoanelor înţepate de căpuşe este din ce în ce mai mare. ci şi cel al pacienţilor cu boala Lyme. Astfel, dacă în 2010, 69 de sibieni au aflat că suferă de această boală, în 2011, numărul lor a crescut la 161, conform DSP Sibiu. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a raportat şi 20 de cazuri de sibieni muşcaţi de căpuşe pe zi, în 2012, conform purtătorului de cuvânt Decebal Todăriţă.
  
Cu excepţia unei campanii de informare derulate de ITM, a unei dezinsecţii făcute de Primăria Sibiu şi a declarării alertei epidemiologice de trei ani de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în judeţ nu au fost luate alte măsuri pentru prevenirea înţepăturilor acestor insecte parazitare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close