Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan, despre violențele din 10 august: „Trebuie să vedem cine sunt adevărații agresori”

Carmen Dan, despre violențele din 10 august: „Trebuie să vedem cine sunt adevărații agresori”

Carmen Dan, despre violențele din 10 august: „Trebuie să vedem cine sunt adevărații agresori”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    26 Sep 2018   •   21:35

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a oferit miercuri la Antena 3 cele mai așteptate răspunsuri la acuzațiile procurorilor privind violențele din 10 august.

„Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță ale forțelor de ordine am văzut și în alte țări. Violența nu e niciodată o soluție. Am văzut că există o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi, imaginea prin care poziționarea unor politicieni este preluată(...). Cred că pe 3 octombrie când premierul va fi în PE, demersul nostru nu poate fi decât unul singur și argumente sunt suficiente pentru a spune cum lucrurile în realitate, fără să încercăm să ascundem adevărul”, a spus Carmen Dan.

Vă amintim că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că ancheta de la Parchetul General privind protestul din 10 august, în care sunt puşi sub acuzare şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din MAI, reprezintă „o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului”.

Dosarul de la Parchetul General este un dosar început foarte repede, acuză ministrul Afacerilor Interne.

„Mesajul președintelui din seara zilei de 10 august în care se prenunța față de violențele jandarmilor, în data de 11 a avut o nouă solicitare către procurorul general. Ulterior, a început acest dosar”, a spus Carmen Dan la emisiunea „Sinteza Zilei”.

„S-au solicitat documente, informații, persoane din cadrul ministerului care să se ducă la audieri. N-a fost niciun moment în care să ezit ca ministru să nu punem la dispoziție tot ceea ce s-a solicitat. Luni, după proteste, Parchetul General a solicitat să punem la dispoziție 15 ofițeri de poliție judiciară care să lucreze în dosarul deschis acolo. A doua zi, acești polițiști au fost la dispoziția Parchetului General. Procororul general a ieșit să spună că procurorii își desfășoară cu greu activitatea, pentru că documente pus la dispoziție de minister sunt clasificate”, acuză Carmen Dan.

Carmen Dan: Am pus la dispoziția Parchetului absolut tot ce a solicitat

Întrebată dacă a fost o încercare de lovitură de stat pe 10 august, Carmen Dan a răspuns: „A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața Guvernului pentru a se intra”.

Potrivit ministrului de Interne, „ancheta este bine să fie finalizată și să se vadă cine sunt adevărații agresori”.

„Nu există interes. Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră(...). Avem 11 dosare penale, inculpați 6, suspecți 18(...). Sute de persoane au provocat violență și nu se vorbește despre ele”!

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close