Antena 3 CNN Actualitate Carmen Moise, despre semnificația brățărilor purtate la mână de nepoatele Reginei-Mamă Elena, în ziua reîntoarcerii pe pământ românesc

Carmen Moise, despre semnificația brățărilor purtate la mână de nepoatele Reginei-Mamă Elena, în ziua reîntoarcerii pe pământ românesc

Carmen Moise, despre semnificația brățărilor purtate la mână de nepoatele Reginei-Mamă Elena, în ziua reîntoarcerii pe pământ românesc
Sursa foto: Foto:https://familiaregala.ro
18 Oct 2019   •   11:45

Jurnalista Carmen Moise a povestit, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3, ce reprezintă brățările purtate la mână de Principesa Margareta și Surorile Acesteia, în această zi de mare importanță pentru Familia Regală, când are loc repatrierea Reginei-Mamă Elena a României.

Carmen Moise povestește, la Antena 3, că a aflat povestea brățărilor de la Principesa Margareta. Era brățara preferată a Reginei-Mamă Elena și a fost dăruită Principesei Margareta cu puțin timp înainte ca Regina să se stingă.

”Am avut privilegiul de a o cunoaște pe Regina-Mamă Elena prin poveștile pe care le-am ascultat cunoscând câțiva membri ai Familiei Regale, care au iubit-o și care au fost influențați în cursul vieții lor de către personalitatea extraordinară a acestei femei. Și mă refer aici în special la Principesa Margareta. Îmi aduc aminte, cu ceva ani în urmă, eram la Palatul Elisabeta și răsfoiam un album de fotografii. La un moment dat, Principesa Margareta se oprește câteva momente și spune: Și aici eram la Florența, la Vila Sparta, cu amama. Eu am făct o pauză pentru că nu am înțeles. Oricum, fragmentul acesta de amintire era atât de intim. Atunci Principesa își spune: amama era bunica. Era Regina-Mama. Toate fetele îi spuneau amama, și asta avea o semnificație aparte. (...) Toate fetele poartă la mână același model de brățară. Să vă uitați și în fotografiile de arhivă cu Regina-Mamă. Este aceeași brățară. Principesa Margareta poartă originalul. Este brățara preferată a Reginei Mama Elena pe care Principesa Margareta a primit-o cu puțin timp înainte să se stingă. Iar fetele și-au făcut o copie a acestei brățări. Este cercul acela neînchis care abia acum se închide, după părerea mea. De aici și emoția nepoatelor preferate, a copilelor care au avut în Regina-Mama Elena singura insulă de liniște, de bine, de libertate, de cultură, de modernitate și de România, până la urmă”, a spus Carmen Moise.

Foto: https://familiaregala.ro

Regina Elena a murit în Elveţia, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

O ceremonie religioasă şi militară a avut loc, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, pentru Regina-Mamă Elena, ale cărei oseminte au ajuns în ţară, vineri, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. La ceremonie au luat parte Custodele Coroanei Române, Margareta, principele Radu, principesele Sofia şi Maria, avocatul Ioan Luca Vlad şi Constanţa Iorga, membri ai Casei Majestăţii Sale.

Familia Regală a anunţat doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.

×
Subiecte în articol: Carmen Moise
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close