x close

Carnagiu pe o șosea din Ialomița. Zece persoane au murit și alte șapte sunt grav rănite după ce un TIR a lovit un microbuz. Detalii șocante

05 Oct 2019   •   11:44

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă dimineața în Ialomița. Zece persoane au murit, iar alte șapte sunt grav rănite după ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, în apropiere de satul Sfântu Gheorghe. 

În microbuz au fost 16 persoane, iar în urma accidentului au murit nouă persoane din acest autovehicul, precum şi şoferul tirului.

Autorităţile din judeţul au declanşat Planul Roşu de Intervenţie înacest caz.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5,15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate. Accidentul a avut loc în zona satului Sfântu Gheorghe, din comuna Balaciu.

Modul în care s-a produs accidentul

Accidentul grav de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir şi un microbuz de transport pasageri, a fost provocat de faptul că şoferul tirului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul de călători, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

Primele imagini de la fața locului

Antena 3 a prezentat în exclusivitate primele imagini de la locut tragediei.

Care este starea răniţilor

Încă două persoane rănite sâmbătă dimineaţa în accidentul rutier care a avut loc în judeţul Ialomiţa vor fi aduse în Capitală, a informat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre o tânără de 19 ani, care are fractură de coloană T3 - T5 şi care este în curs de transfer cu elicopterul şi o femeie de 53 de ani, cu fractură de coloană T7 - T8. Ambele vor fi aduse la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot la Spitalul Bagdasar-Arseni, potrivit MS, mai sunt internate o femeie de 30 de ani, cu fracturi oase nazale, şi o femeie de 41 de ani, operată de fractură de splină, diafragma, hemotorax drenat, în final de intervenţie pentru şold dislocat.

Alte două femei rănite se află internate la Spitalul Floreasca.

Este vorba despre o femeie de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splină gradul 5 (explozie), traumatism de bazin cu luxaţie coxofemurală stângă. "A mers din UPU direct la sala de operaţie. E stabilă hemodinamic şi după intervenţia abdominală şi reducerea luxaţie de sold a fost dusă către CT pentru bilanţ complet. Rămâne internată în ATI", precizează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, o femeie de 45 ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracală 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxaţie radius stâng. "E stabilă hemodinamic şi va fi dusă în ATI", arată comunicatul citat.

Toate persoanele din microbuz se îndreptau spre locul de muncă

Victimele carnagiului din Sfântu Gheorghe, Ialomița erau angajate ale lanțului de magazine Mega Image și lucrau în București.

În microbuz se aflau 16 persoane, iar nouă dintre ele au murit pe loc în urma cumplitului accident. Toate persoanele abia plecaseră spre București, având în vedere locul unde s-a produs tragedia.

 

Cine se face vinovat de accident

 

Șoferul TIR-ului trebuia să ajungă în Ciulnița. Acesta transporta pene de pasăre și plecase vineri la ora 16:00 din Târgu-Jiu.

Potrivit informațiilor obținute de Antena 3 șoferul oprise înainte cu câțiva kilometri de locul accidentului să bea o cafea. Voia să ajungă dimineață acasă pentru a merge înapoi să facă un transport.

Mărturii cutremurătoare de la locul faptei. Ce s-a petrecut în primele momente de la locul tragediei

Rudele victimelor din Ialomița au început să vină la locul tragediei. Sunt mărturii teribilie de la locul faptei. Un bărbat a venit în pijama spunând că abia își dusese soția la microbuz pentru a se duce la lucru.

Soțul uneia dintre victime a făcut dezvăluiri incredibile, exclusiv la Antena 3, despre modul cum s-a produs tragedia.

Continuarea aici.

Citește și: Titi Aur, despre carnagiul din Ialomița: Șoferii nu conștientizează pericolul de pe șosele. Dacă nu porți centură de siguranță, poți avea leziuni fatale și la 30 de kilometri la oră

 

Parteneri
Parteneri
sati