Antena 3 CNN Actualitate Carol, tânărul cu dizabilităţi care a impresionat o ţară întreagă. Este absolvent al Facultății de Drept și angajat la Ministerul Familiei

Carol, tânărul cu dizabilităţi care a impresionat o ţară întreagă. Este absolvent al Facultății de Drept și angajat la Ministerul Familiei

Îşi foloseşte cu greutate mâinile şi picioarele, dar nimic nu îl opreşte să meargă înainte, să studieze şi chiar să lucreze. Cu o voinţă de fier, schimbă lucrurile în România. Este cazul lui Carol, un tânăr care suferă de tetrapareză, dar care nu aşteaptă niciun ajutor. Din contră, îi ajută el pe cei aflaţi în situaţii dificile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2023   •   16:56

"Orice copil, fie cu dizabilități, fie sănătos, are un potențial imens", așa spune Carol.

Asta cred și părinții lui Carol care de 23 de ani sunt îngerii lui păzitori. L-au învățat că, în ciuda afecțiunii sale, este la fel ca toți ceilalți. Nimic nu l-a oprit să meargă la școală, să se bucure de viață și să se facă îndrăgit de colegi. 

"Am avut noroc să fiu considerat unul de al lor, niciodată nu m-au tratat ca pe cineva care nu poate. Îmi place istoria, îmi place să văd documentare istorice, dar sunt și microbist. Prefer fotbalul englez", a spus băiatul.  

Citește și: Tenismena româncă Irina Bara a învins-o pe Andreea Mitu în finala ITF de la Heraklion

În vară, Carol a absolvit facultatea de drept, iar recent a fost angajat la Ministerul Familiei

"A fost fantastic. Gândiți-vă că am fost primit, aici, la Minister, cu o căldură pe care sper să o pot da înapoi cândva. Suntem oameni care încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta persoane cu dizabilități", a mai precizat băiatul.

Carol vrea să îndrepte legile strâmbe și să schimbe viețile celor nedreptățiți de soartă și de autorități.

×
Subiecte în articol: Ministerul Familiei
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close