Antena 3 CNN Actualitate Casa de bani de pe Otopeni, ținta ultimului tun tehnocrat

Casa de bani de pe Otopeni, ținta ultimului tun tehnocrat

Casa de bani de pe Otopeni, ținta ultimului tun tehnocrat
15 Dec 2016   •   08:17

Pe ultima sută de metri a Guvernului tehnocrat, una dintre structurile importante ale Ministerului Transporturilor a oferit pe tavă un contract de peste 365.000 de euro unor companii de pază apropiate fostului Partid Democrat Liberal și actualului Partid Național Liberal, transmite Jurnalul Național.

Compania Națională Aeroporturi București, care se ocupă de activitatea aeroporturilor internaţionale București - Otopeni şi București - Băneasa, a ales să angajeze, fără licitație, firma de pază a fostului apropiat al lui Vasile Blaga, Mihai Neicu, care, împreună cu o altă societate, patronată de fostul viceprimar al Capitalei, Robert Constantin Ionescu, urmează să păzească casieria centrală a instituției publice.

Neicu este unul dintre denunţătorii ginerelui lui Vasile Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, în dosarul de evaziune fiscală pentru care acesta a fost trimis în judecată și care le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, cum fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, i-a cerut acestuia să-l introducă pe ginerele său în afacerile cu statul. Robert Ionescu a ocupat, după ce a plecat de la Primăria Capitalei, funcția de președinte al Oficiului de Compensare pentru Achizițiile de Tehnică Specială, din cadrul Ministerului Economiei, pe vremea ministeriatului lui Adriean Videanu.

Două firme de pază, controlate de doi oameni apropiați fostului regim Boc-Băsescu, reușesc să pună mâna pe contracte publice la finalul mandatului lui Dacian Cioloș. Încrengătura relațiilor dintre aceste personaje este una mai mult decât interesantă.

Contract fără licitație

Compania Națională Aeroporturi București este o entitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, rezultată din comasarea a două societăți cu capital de stat care se ocupau de administrarea Aeroportului Internațional București – Otopeni “Henri Coandă”, respectiv a Aeroportului Internațional București – Băneasa “Aurel Vlaicu”. Cu doar cinci zile înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, această companie a decis să achiziționeze servicii de pază, fără să organizeze o licitaţie publică în acest sens.

Astfel, în data de 1 noiembrie 2016, Compania Națională Aeroporturi București SA a încheiat, prin negociere directă, un contract în valoare de 1.606.417,92 de lei cu tot cu TVA, reprezentând 365.095 de euro, pentru contractarea de servicii de pază a transporturilor de bunuri și valori, precum și a serviciilor de pază pentru casieria centrală, dispeceratul și automatele de plată a parcărilor deținute de Compania Națională Aeroporturi București la ambele puncte de lucru din nordul Capitalei. Este vorba despre Aeroportul Henri Coandă și despre Aeroportul Aurel Vlaicu.

Serviciile contractate au fost clasificate drept servicii de investigaţii și de siguranță, iar autoritatea contractantă a decis să aleagă procedura negocierii directe, fără publicarea, în prealabil, a unui anunț de participare și fără a organiza o licitație publică în acest sens, singurul criteriu de atribuire a contractului fiind acela al prețului cel mai scăzut.

×
Subiecte în articol: PNL pdl contract Otopeni Jurnalul National
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close