Antena 3 CNN Actualitate Cât au scăzut prețurile biletelor de avion! Pasionații de călătorii, încântați de tarifele reduse

Cât au scăzut prețurile biletelor de avion! Pasionații de călătorii, încântați de tarifele reduse

Rezervările de zboruri din și spre Europa au înregistrat o creștere de 100% și 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai, iar tarifele medii au scăzut în iunie. Prețul unui bilet de avion este mai mic cu 10% decât în 2019.

Cât au scăzut prețurile biletelor de avion! Pasionații de călătorii, încântați de tarifele reduse
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    26 Iun 2020   •   18:00

Durata vacanțelor alese în acestă perioadă  de români este în jur de 10 zile. Pandemia a împis turiștii să opteze pentru călătorii mai lungi și să evite city-breakurile care înainte erau foarte populare în rândul româniilor. 

Românii au început să rezerve din nou bilete de avion pentru călătoriile în Europa 

Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele trei săptămâni au fost pentru zboruri doar dus. Specialiștii Vola.ro au remarcat o tendință de creștere și pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri și a vacanțelor. La începutul pandemiei, în lunile martie, aprilie și mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100%.

Pe măsură ce statele europene își redeschid granițele și relaxează masurile de izolare și distanțare socială, românii încep să rezerve și călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este între 10 și 15 zile.

Tarifele medii au scăzut în iunie la 163 de euro, comparativ cu 181 de euro în iunie 2019, anunță Vola.ro.

“Momentan prețurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum și al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici și conjuncturale, cuprinse intre 5 și 10% față de prețul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va crește numărul de zboruri și pe măsură ce vom avea liber la călătorii și spre alte țări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie și Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra prețurilor biletelor de avion. Întrucât planează nenumărate nelămuriri cu privire la vacanțele din lunile următoare, ne-am propus să publicam tot timpul informațiile oficiale în legătură cu restricțiile de călătorie existente și să oferim clienților centralizări și actualizări permanente pentru a îi sprijini în luarea deciziilor de călătorie”, a declarat  Directorul de Marketing la Vola.ro, Claudia Tocilă

Specialiștii Vola.ro sunt încrezători că majoritatea liniilor aeriene vor gândi pe termen lung și vor prefera să încurajeze turiștii să călătorească din nou și prin prisma prețurilor mai mici pentru bilete dus-întors, astfel că ne putem aștepta la diverse oferte în lunile ce urmează. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: bilete de avion preturi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close