Antena 3 CNN Actualitate Categoria de angajați care câștigă peste 11.000 de lei lunar | Date oficiale INS

Categoria de angajați care câștigă peste 11.000 de lei lunar | Date oficiale INS

Salariul mediu net, în România, a înregistrat o creștere semnificativă în octombrie 2023, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Astfel, o categorie de angajați a ajuns să câştige peste 11.000 de lei lunar.

Categoria de angajați care câștigă peste 11.000 de lei lunar | Date oficiale INS
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   20:45

Salariul mediu net, în România, a înregistrat o creștere semnificativă în octombrie 2023, în majoritatea activităților economice care au înregistrat creșteri, motivată de aplicarea prevederilor legale, acordarea de prime ocazionale și drepturi în natură.

De exemplu, potrivit INS,  activitățile din domeniul tehnologiei informației, inclusiv serviciile informatice, au înregistrat cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu net, atingând 11.127 lei, în timp ce hotelurile și restaurantele au înregistrat cele mai mici câștiguri, respectiv 2.591 lei.

Creșteri notabile au fost înregistrate şi în zona produselor electronice sau a fabricării calculatoarelor, cu o creștere de 10,3%.

Şi în alte activități industriale precum producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte au înregistrat cu creșteri între 6% și 7,5%.

În sectorul bugetar, învățământul a înregistrat o creștere de 2,9%, în timp ce administrația publică a avut o creștere de 1,9%. În sănătate și asistență socială, câștigul salarial mediu net a înregistrat o ușoară scădere de 1,7%, se arată în datele INS, citate de ziarulunirea.ro

Indicele câștigului salarial real a fost de 108,4% în octombrie 2023 față de aceeași lună a anului precedent și de 101,6% față de septembrie 2023.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close