Antena 3 Actualitate Câți bani pierde Ministerul Agriculturii la rectificarea bugetară. Achim Irimescu: ”Practic, nu sunt bani de cheltuit”

Câți bani pierde Ministerul Agriculturii la rectificarea bugetară. Achim Irimescu: ”Practic, nu sunt bani de cheltuit”

09 Aug 2016   •   19:30
Câți bani pierde Ministerul Agriculturii la rectificarea bugetară. Achim Irimescu: ”Practic, nu sunt bani de cheltuit”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministerul Agriculturii va pierde la rectificare 168 de milioane de lei, banii fiind cedaţi din veniturile obţinute din cercetare, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la finalul unei întâlniri cu producătorii agricoli şi reprezentanţii din cercetare.

"Sigur, Ministerul Agriculturii a avut o situaţie bună şi rectificarea nu vizează decât o sumă mică, 168 de milioane de lei. Este o rectificare negativă. Este vorba de faptul că la MADR au fost venituri din cercetare. Practic, nu sunt bani de cheltuit şi atunci am cedat", a spus Irimescu, întrebat cât va pierde la rectificarea care s-ar putea aproba miercuri în Guvern, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunţat pe 3 august că proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat în şedinţa de Guvern din 10 august.

Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu aceeaşi sumă, domeniile care beneficiază de cei mai mulţi bani fiind Munca, Finanţele, Internele, Educaţia şi Sănătatea.

"Proiectul postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice vizează menţinerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,8% din PIB, în termeni cash, şi de 2,95% din PIB, potrivit metodologiei ESA. Documentul asigură fondurile suplimentare pentru domeniile sănătăţii şi învăţământului, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent şi fondurile pentru continuarea proiectelor de investiţii fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la finele anului", preciza MFP la sfârşitul lunii iulie.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close