Antena 3 CNN Actualitate Cazul Nicolae Popa: Fostul director Gelsor nu deţine paşaport diplomatic. Fratele acestuia, audiat

Cazul Nicolae Popa: Fostul director Gelsor nu deţine paşaport diplomatic. Fratele acestuia, audiat

Cazul Nicolae Popa: Fostul director Gelsor nu deţine paşaport diplomatic. Fratele acestuia, audiat
04 Dec 2009   •   19:38


Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au audiat pe Virgil Popa, fratele fostului director Gelsor. Nicolae Popa a fost arestat acum două zile în Indonezia de Biroul Interpol. Ministerul de Externe a precizat că fostul şef al Gelsor nu deţine paşaport diplomatic.

Procurorii fac cercetări asupra persoanelor care l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa să fugă din România. Fostul director al Gelsor a părăsit România în anul 2000.

Nicolae Popa a fost condamnat definitiv, în 2006, de Tribunalul Bucureşti, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune şi delapidare, în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii. El a fost arestat, pe 2 decembrie, la Jakarta, în Indonezia.

În prezent, autorităţile române pregătesc documentaţia necesară extrădării acestuia.

Fost şef al Gelsor nu deţine pasaport diplomatic sau de serviciu eliberat de Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit ministerului, Nicolae Popa s-a prezentat în ziua de 1 februarie 2001 la sediul misiunii din Jakarta şi a solicitat prelungirea valabilităţii paşaportului simplu. Abia un an mai târziu, în 2002, a fost emis mandatul de arestare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Nicolae Popa pasaport
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close