Antena 3 Actualitate Ce a discutat premierul Sorin Grindeanu cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker

Ce a discutat premierul Sorin Grindeanu cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker

11 Mai 2017   •   17:23
Ce a discutat premierul Sorin Grindeanu cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker
Sursa foto: Foto: gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre provocările la zi de la nivelul UE, adăugând că acesta este "un adevărat prieten" al României.

"Am încheiat împreună cu câţiva colegi discuţia cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, un adevărat prieten al ţării noastre, prietenie care a fost arătată şi pe parcursul aderării, postaderării noastre, dar mai ales înainte ca ţara noastră să fie membră a Uniunii Europene. Am discutat împreună despre provocările, actualele provocări de la nivelul Uniunii Europene", a afirmat Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere de aproximativ o oră cu premierul Sorin Grindeanu.

În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bucureşti, în prima parte a zilei, şeful CE s-a adresat plenului reunit al Parlamentului cu privire la viitorul Europei.

Ulterior, Jean-Claude Juncker a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, cu care a avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale. Preşedintele CE a participat şi la recepţia oferită de şeful statului român cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.

Cu ocazia prezenţei sale la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene se va afla şi în dialog cu cetăţenii, împreună cu comisarul european Corina Creţu, discuţiile vizând viitorul Europei şi rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare. Dezbaterea are loc la Muzeul Naţional de Artă din Capitală.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close