Antena 3 CNN Actualitate Ce notă a luat Traian Băsescu la BACALAUREAT! Rezultate surprinzătoare ale fostului președinte

Ce notă a luat Traian Băsescu la BACALAUREAT! Rezultate surprinzătoare ale fostului președinte

Bacalaureat 2020. Peste 150.000 de candidaţi trec în aceste zile prin emoțiile examenului de Bacalaureat, un examen mai dificil în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Dar, cum s-au descurcat la Bacalaureat politicienii de top ai României.

Ce notă a luat Traian Băsescu la BACALAUREAT! Rezultate surprinzătoare ale fostului președinte
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2020   •   12:26

De exemplu, fostul președinte al României Traian Băsescu, a mărturisit la un moment dat, într-o emisiune de la postul public de televiziune, TVR, că nu a luat BAC-ul cu o notă foarte mare.

Fostul șef de stat a răspuns atunci la întrebarea moderatorului că nu mai știe exact ce notă a avut: "Nu îmi aduc aminte, dar nu a fost strălucită. Nu am fost un absolvent de zece. Cred că a fost pe la 7,40 - 7,50", a spus Băsescu.

Publicația Cotidianul dezvăluia, în urmă cu câțiva ani, că fostul președinte Traian Băsescu a promovat Bacalaureatul cu media 7.40. Traian Basescu critica la acea vreme reforma în educație a fostului ministru Andrei Marga și afirma că a fost un mare eșec ale cărui rezultate se văd după vreo 10 ani.

Despre elevul, liceanul și studentul Traian Băsescu s-a spus că nu ar fi avut performanțe foarte bune la învățătură. Există totuși declarații care contrazic această ipoteză și potrivit cărora fostul președinte ar fi fost bun la școală. Materiile la care Traian Băsescu ar fi avut note mari erau Istoria, Matematica și Fizică.

În 1971, Traian Băsescu a absolvit Liceul “Lucrețiu Pătrășcanu” (“Gheorghe Vrinceanu” de astăzi) din Bacău, profilul de matematică-fizică. “Era extrem de isteț, învață cu ușurință la matematică și la fizică. I-am urmărit evoluția și am fost mîndră că, la 29 de ani, era căpitan de vas de mare tonaj”, a povestit fosta lui dirigintă din liceu, profesoară de fizică Iulia Văideanu.

Totuși, profesoara își amintește și că fostul președinte a avut multe conflicte cu profesorii mai în vârstă. “Era un copil năstrușnic. Nu prea puteai să-i impui lui Traian constrângeri absurde. Dacă fortai nota, nu răspundea, nu-i convenea. Primăvara cam uită de învățat”, a spus Iulia Văideanu.

Un alt cadru didactic, fosta profesoară de istorie Tudorița Condrea a afirmat, la rândul său, că elevul Traian Băsescu era bun la istorie, dar și foarte sensibil. “După ce le-am predat Marea Unire, s-a ridicat în picioare și mi-a zis că familia lui se trage din George Pop de Basesti, unul dintre făuritorii Unirii. Am discutat apoi despre asta. Îmi amintesc perfect, învață într-o clasa la parter. Când l-am văzut peste ani, politician, agresiv, mi-am zis: “Asta nu-i Traian al meu!””, a povestit Tudorița Condrea.

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2020
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close