Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Victor Ponta despre posibilitatea ridicării vizelor pentru românii care doresc să călătorească în SUA

Ce spune Victor Ponta despre posibilitatea ridicării vizelor pentru românii care doresc să călătorească în SUA

Ce spune Victor Ponta despre posibilitatea ridicării vizelor pentru românii care doresc să călătorească în SUA
23 Oct 2013   •   23:05

Victor Ponta a discutat despre liberalizarea regimului vizelor cu reprezentanţi ai Congresului american care deţin atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver.

Întrebat de Mihai Gâdea care sunt şansele ca autorităţile americane să ridice vizele pentru românii care doresc să călătorească în SUA, Victor Ponta a declarat:

„În SUA, regimul vizelor, regimul de imigraţie este reglementat de către Congres, de către Parlament. Administraţia americană, pe bună dreptate, a spus „domne, noi suntem pentru ridicarea vizelor, dar decizia e la Parlament”. Senatul a adoptat deja proiectul de lege care prevede, inclusiv pentru România, intrarea în acel sistem de Visa Waiver cu condiţia să ai mai puţin de 10% rata refuzurilor de viză şi mai puţin de 3% vize depăşite, adică români care vin şi nu mai pleacă în temenul legal. Acum, acel proiect de lege este la Camera Reprezentanţilor. Din acest motiv, eu astăzi mi-am programat o întâlnire exact la Camera Reprezentanţilor, exact cu preşedintele Comisiei juridice care are proiectul de lege, (...) şi cu republicani care au majoritatea în Cameră. A fost foarte bine pentru că preşedintele Comisiei Juridice, practic omul care trebuie să dea drumul la proiectul de lege, a fost prezent la această întâlnire. A înţeles foarte clar argumentele noastre”, a declarat premierul Ponta.

Nu vreau să creez speranţe deşarte, vreau să spun clar că practic fiecare înalt oficial român (...) face un pas în plus. (...) Cred că astăzi am mai pus o cărămidă, dar mai e încă”, a mai spus Victor Ponta.

În direct din Washington, premierul României a răspuns întrebărilor lui Mihai Gâdea pe teme de actualitate.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta visa waiver
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close