Antena 3 CNN Actualitate A fost vândută cea mai veche uzină din România. Valoarea tranzacţiei şi noii proprietari

A fost vândută cea mai veche uzină din România. Valoarea tranzacţiei şi noii proprietari

Cea mai veche uzină din România, care are 253 de ani a fost vândută. Cei care au vândut-o consideră tranzacția drept "încununare a eforturilor depuse".

A fost vândută cea mai veche uzină din România. Valoarea tranzacţiei şi noii proprietari
Sursa foto: Facebook | UCM Reșița S.A.
de Ioana Mircea    |    12 Mar 2024   •   12:25

Cea mai veche uzină din România a fost vândută ieri pentru suma de 67,9 milioane de lei. UCM Reșița S.A. este cea mai veche unitate industrială din Europa și a fost administrată judiciar de Euro Insol, companie fondată de Remus Borza, consilierul fostului premier al României, Nicolae Ciucă.

Compania Euro Insol este și cea care a confirmat semnarea Contractului de Vânzare la data de 11 martie 2024.

Tranzacția în valoare de zeci de milioane de lei a fost realizată cu Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L., societate ce are ca asociat unic Hidroelectrica S.A. Hidroelectrica susține că prin această achiziție își propune să-și eficientizeze operațiunile și să-și consolideze capacitățile tehnologice în domeniul hidroenergetic.

UCM Reșița S.A., care a proiectat și fabricat peste 90% dintre echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica, a fost în procedură de insolvență timp de aproximativ 13 ani.

"Această tranzacţie reprezintă încununarea eforturilor depuse de administratorul judiciar împreună cu întregul colectiv din cadrul UCM Reşiţa în această perioadă dificilă a insolvenţei care a depăşit 13 ani de zile. Din fericire a fost salvată cea mai veche unitate industrială din Europa, emblematică pentru România şi esenţială pentru sistemul energetic naţional", a declarat Adrian Munteanu, practician coordonator în cadrul Euro Insol, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: uzina Reşiţa hidroelectrica
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close