Antena 3 CNN Actualitate Cel mai bine plătiţi manageri la stat îşi ascund averile

Cel mai bine plătiţi manageri la stat îşi ascund averile

Cel mai bine plătiţi manageri la stat îşi ascund averile
Sursa foto: Foto: inc.com
de M.Z.    |    18 Iun 2013   •   09:37

Cel mai bine plătiţi manageri la stat evită să-şi publice averile. Deşi aveau la dispoziţie 30 de zile pentru afişarea declaraţiilor de avere şi de interese, şefii de la CFR Infrastructură sau TAROM, de exemplu, preferă să încalce legea. Fac orice numai să nu se afle câţi bani au. 


George Micu, cel care conduce CFR Infrastructură, este cel mai bine plătit manager privat la stat. Încasează lunar aproape 15.000 de euro dacă luăm în calcul, pe lângă salariul de bază, indemnizaţiile primite pentru şedinţe şi alte bonusuri. George Micu şi-a preluat funcţia bine remunerată în luna aprilie a acestui an.

Deşi avea la dispoziţie 30 de zile legale pentru a-şi publica declaraţiile de avere şi de interese, Micu îşi ţine averea ascunsă. Nici măcar la întrebările jurnaliştilor Antena 3, George Micu nu a binevoit să respecte legea.

În aceeaşi situaţie se află şi Christian Edouard Heinzmann, managerul privat de la TAROM. El încasează lunar 10.000 de euro şi este în funcţie din luna noiembrie a anului trecut. Nu şi-a publicat însă declaraţiile de avere şi de interese.

La fel a procedat şi preşedintele consiliului de administraţie al TAROM, Dan Pascariu.

De pe lista celor care nu vor să-şi publice averea se numără şi Daniela Lulache, numită în funcţia de director general al Nuclearelectrica la jumătatea lunii mai. Lulache a devenit celebră după ce a încasat din poziţia de director general al Fondului Proprietatea jumătate de milion de euro anual. 
 

 

×
Subiecte în articol: averi
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close