Antena 3 CNN Actualitate Centura Capitalei, un vis frumos în care nu mai crede nimeni

Centura Capitalei, un vis frumos în care nu mai crede nimeni

Claxoane şi nervi întinşi la maximum! Aceasta este imaginea clasică pe care o poţi surprinde dacă ai ghinionul să ajungi pe Centura Capitalei.

de Alexandra Axinia    |    07 Iun 2023   •   08:41

Blocajul este inevitabil, iar şoferii spun că apariţia drumurilor radiale promise de autorităţile publice sunt în acest moment doar un vis frumos în care nu mai crede nimeni.

Din cele zece drumuri radiale, în doi ani am reuşit să semnăm doar două contracte şi acelea pentru studii de fezabilitate, semn că aşteptarea ca ele să devină realitate, va fi mai lungă decât ne aşteptam.

În zona localității Domnești ar fi trebuit să treacă primul drum radial. Vest Expres ar fi trebuit să facă legătura autostrada A0, Centura București, bulevardul Timișoara, dar este încă pe hârtie. 

Citește și: Ce spun seismologii despre valul de cutremure din vestul țării: ”Pot apărea replici!”

Tronsonul nouă a fost cel de al doilea proiect pentru care autoritățile au bătut palma. Nu pentru construcția efectivă, ci tot pentru un studiu de fezabilitate. 

Autoritățile susțin că anul acesta vor mai fi două contracte semnate pentru studiile de fezabilitate. Termenul final dat de autorități este anul 2028. Proiectul trebuie să cuprindă câte două benzi pe sens, piste pentru biciclete, benzi destinate transportului public și o zonă mediană. 

×
Subiecte în articol: centrura Capitalei Centura Bucureşti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close