Antena 3 Actualitate Nemulţumit de câți bani primea, un cerşetor din Capitală și-a schimbat deghizarea: Din pacient plin de sânge a devenit călugăriță

Nemulţumit de câți bani primea, un cerşetor din Capitală și-a schimbat deghizarea: Din pacient plin de sânge a devenit călugăriță

de Mia Lungu    |    18 Dec 2020   •   10:35
Nemulţumit de câți bani primea, un cerşetor din Capitală și-a schimbat deghizarea: Din pacient plin de sânge a devenit călugăriță
Sursa foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti

"Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De ... călugăriţă." se arată într-un mesaj publicat vineri, pe Facebook, de Poliția Locală București.

O patrula a Poliției Locale din a reușit să demaște un cerșetor deghizat în călugăriță, care cerea bani enoriașilor la biserica Sf. Anton din Capitală.

"Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi...”. Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veştmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa.

Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși. 

O patrulă a Poliției Locale a Municipiului București, aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcașului de cult. Cu tact, agenții D.G.P.L.C.M.B. au așteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii și, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, polițiștii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat! Mai mult, de sub veștmântul negru, a apărut și brațul lipsă pe care cerșetorul și-l camufla, lipit pe lângă corp."

Cerșetorul s-a deghizat în călugăriță ca să primească mai mulți bani: „Că bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”

La o verificare mai atentă, polițiștii locali au constatat și faptul că, în urmă cu câteva luni, același bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării. 

Condus la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric, B.I. a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi.

Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veștminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancționat contravențional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor.

Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital...

Posted by Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro on Thursday, 17 December 2020

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close