CFR şi-a redus datoriile cu 65% în primele zece luni şi a avut un profit de 58,4 milioane lei

de A.M.P    |    07 Dec 2012   •   12:22
CFR şi-a redus datoriile cu 65% în primele zece luni şi a avut un profit de 58,4 milioane lei Foto: Agerpres

CFR şi-a redus datoriile cu 65% în primele zece luni, de la 5,5 miliarde lei la 1,9 miliarde lei, şi a înregistrat un profit de 58,4 milioane lei, după pierderile de 18,1 milioane lei din intervalul ianuarie-octombrie 2011.
   
Cheltuielile companiei care administrează infrastructura feroviară publică au scăzut în perioada analizată cu 15%, la 2,1 miliarde lei, se arată arată într-un comunicat al CFR, remis Mediafax.
   
Rezultatele sunt efectul unor măsuri de redresare economică, arată CFR, fără să dea detalii.
   
Investiţiile companiei s-au ridicat la 1,19 miliarde lei în primele zece luni, cea mai mare parte, de 1,06 miliarde lei, fiind aferente programelor cu finaţare europeană (modernizare staţii de cale ferată, reabilitarea podurilor, podeţelor şi a tunelurilor de cale ferată, îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar şi reabilitarea infrastructurii feroviare), gradul de utillizare fiind de 99,3%.
   
Totodată, suma de 131 milioane lei, reprezentând investiţii cu finanţare de la bugetul de stat, a vizat obiective de reabilitare, modernizare şi reparaţii la infrastructura feroviară publică, gradul de realizare fiind de 90,5%.
   
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat recent un împrumut de 175 milioane euro companiei, finanţare care va ajuta CFR să-şi restructureze bilanţul, permiţând plata datoriilor curente. Acoperirea datoriilor curente va elibera fonduri pentru investiţii şi lucrări de întreţinere, care vizează îmbunătăţirea calităţii reţelei feroviare, anunţat BERD la finele lunii noiembrie.
   


Parteneri
x close