Antena 3 CNN Actualitate Chevron a depus PLÂNGERE pentru distrugerile provocate de protestatari la Pungeşti

Chevron a depus PLÂNGERE pentru distrugerile provocate de protestatari la Pungeşti

Chevron a depus PLÂNGERE pentru distrugerile provocate de protestatari la Pungeşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Dec 2013   •   19:07
Compania Chevron a făcut plângere la Poliţia Vaslui, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, protestatarii adunaţi în zona în care societatea îşi desfăşoară activitatea au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut la Pungeşti, dar şi o parte din utilajele companiei.
În contextul evenimentelor din cursul zilei de sâmbătă, Chevron a anunţat sistarea temporară a activităţilor din perimetrul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de companie pe teritoriul comunei Pungeşti, conform Mediafax.
"Chevron confirmă astăzi (n.r. sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a condiţiilor nesigure de lucru, generate de activităţile ilegale şi violente ale protestatarilor. Chevron a sesizat Poliţia Vaslui în legătură cu distrugerile de echipament produse pe proprietatea noastră. Chevron nu tolerează violenţa sub nicio formă şi îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţi despre proiectele sale. Prin urmare, compania noastră a suspendat temporar activităţile, pentru a se asigura că orice lucrare efectuată se poate face în condiţii de siguranţă pentru comunitate şi pentru angajaţii săi", se arată într-un comunicat remis de Chevron.
În urma incidentelor care au avut loc sâmbătă, la Pungeşti, jandarmii au dus la IPJ Vaslui 22 de protestatari, dintre care 14 sunt acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă alba, iar ceilalţi şapte au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publică nedeclarată.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close