Antena 3 CNN Actualitate Chinezii din Herăstrău pleacă acasă. Primăria face curat

Chinezii din Herăstrău pleacă acasă. Primăria face curat

Chinezii din Herăstrău pleacă acasă. Primăria face curat
Sursa foto: chinezi
17 Apr 2009   •   11:39

Autorităţile au început salubrizarea zonei din apropierea Parcului Herăstrău, unde timp de două luni s-au adăpostit sute de chinezi. O parte din oameni au fost repatriaţi, iar restul vor fi cazaţi pe cheltuiala statului chinez într-un hotel. În locul taberei construite în faţa ambasadei Chinei la Bucureşti au rămas însă gunoaiele.

Lenjerii, haine, cutii de plastic, ceaune şi cuptoare improvizate au rămas în urma cetăţenilor chinezi care s-au adăpostit timp de mai multe luni în faţa Ambasadei Chinei la Bucureşti. Muncitorii de la salubritate fac cu greu faţă munţilor de gunoaie.



O parte dintre chinezii care munceau la diferite firme de construcţie din România au fost trimişi de reprezentanţii ambasadei chineze, înapoi în ţara natală. Potrivit Oficiului Român pentru Imigrări aproximativ 130 de muncitori chinezi, adică cei care au mai rămas, vor fi trimişi cu un avion înapoi în China, în zilele următoare, pe banii ambasadei lor. Până la îmbarcare, ei au fost cazaţi pe cheltuiala statului chinez într-un hotel.

Antena3

×
Subiecte în articol: parcul herastrau
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close