Antena 3 CNN Actualitate Cine ar refuza o mită de peste 1.600 de euro? Unde lucrează bugetarul care nu a luat şpaga

Cine ar refuza o mită de peste 1.600 de euro? Unde lucrează bugetarul care nu a luat şpaga

Cine ar refuza o mită de peste 1.600 de euro? Unde lucrează bugetarul care nu a luat şpaga
Sursa foto: Foto: knowledge.allianz.com
27 Iul 2012   •   14:18

O mită de peste 1.600 de euro a fost refuzată de un poliţist de frontieră, care a denunţat Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) încercarea unei persoane de a-i oferi bani pentru a nu-i întocmi dosar pentru contrabandă cu ţigări, informează Mediafax.
   
Cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a unui cetăţean moldovean.
   
În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul SPF Stânca la Direcţia Generală Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Botoşani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au reţinutjoi seară o persoană, cetăţean din Republica Moldova, pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Aceasta a oferit suma de 1.400 euro şi 920 de lei unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.
   
Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit pe numele femeii şi a soţului acesteia dosar penal pentru contrabandă.
   
Un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice a oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism înmatriculat în România, condus de Constantin G., cetăţean moldovean, în vârstă de 42 ani.
   
La controlul efectuat asupra autoturismului, în bordul maşinii au fost descoperite 40 pachete de ţigări, fapt pentru care autoturismul şi pasagerii au fost conduşi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca în vederea efectuării unui control amănunţit.
   
În acest timp, Diana G., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 39 ani, pasageră în autoturism, a promis unui poliţist de frontieră o sumă de bani pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu controleze autoturismul.
   
Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Botoşani.
   


×
Subiecte în articol: contrabanda cu tigari DGA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close