Antena 3 CNN Actualitate Cine e de vină pentru sărăcia din România? Află părerea românilor

Cine e de vină pentru sărăcia din România? Află părerea românilor

Cine e de vină pentru sărăcia din România? Află părerea românilor
Sursa foto: Foto: houseofpaine.org
16 Noi 2011   •   07:58

De vină pentru sărăcia de la noi sunt ţările occidentale. Este părerea a 30 % dintre români.  Potrivit rezultatelor unui sondaj al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, peste 60% dintre gospodăriile de la noi au fost afectate considerabil de criza financiară.

Din ele, 15% au încercat să contracteze credite, fără succes însă, în timp ce doar 14% au reuşit. Totodată, peste 35% dintre familii au încercat să împrumute bani din alte surse. Doar o treime au dus la capăt acest efort.

În România, mai puţin de 20% dintre familiile care s-au confruntat cu pierderea unui loc de muncă au reuşit să acceseze scheme pentru ajutor de şomaj, faţă de 50% în ţări precum Germania şi Suedia, sau peste 40% în Ungaria şi Cehia.

Pentru anul 2012, BERD recomandă României să adopte noi reforme fiscale, precum eliminarea arieratelor publice şi noi reforme în sistemele de pensii şi sănătate. Specialiştii instituţiei au sugerat că ar trebui atrase investiţii private în sectorul drumurilor, unde este nevoie masivă de finaţare.

×
Subiecte în articol: sărăcie studiu raport BERD
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close