Antena 3 CNN Actualitate Cine e Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban

Cine e Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban

Cine e Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban
Sursa foto: foto - Facebook/ Lucian Bode
24 Oct 2019   •   17:40

Lucian Bode este propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. 

Bode a fost în 2012 ministru al Economiei în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. În prezent, este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

Are 44 de ani, este din judeţul Sălaj şi a absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, din cadrul Universităţii din Oradea, în 1998. Are un masterat în "Managementul Securităţii în Societatea Contemporană", obţinut la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bode a profesat ca inginer în cadrul companiei Electrica SA, post pe care l-a avut în paralel cu funcţia de consilier local în perioada 2000-2004 al comunei Valcău de Jos şi cu cea de consilier judeţean din 2004 până în 2008.

A devenit deputat PDL în 2012, iar în acelaşi an a avut un mandat de patru luni la Ministerul Economiei. În 2015 a devenit membru PNL. 

Biroul Politic Naţional al PNL a validat cu unanimitate de voturi lista de miniştri şi programul de guvernare propuse de premierul desemnat, Ludovic Orban. În favoarea celor două documente s-au pronunţat 61 de membri ai BPN al PNL prezenţi la reuniune.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, joi, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului.

Citiţi şi Lista de miniștri propusă de premierul desemnat Ludovic Orban a fost validată de BPN-ul PNL

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close