Antena 3 CNN Actualitate Ciocan: Nu am fost sancţionat. Poliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Ciocan: Nu am fost sancţionat. Poliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Ciocan: Nu am fost sancţionat. Poliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   20:38

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a dezminţit, miercuri, informaţiile referitoare la o sancţiune primită. Acesta a declarat pentru Mediafax că singura schimbare făcută la nivelul Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, pe care-l şi conduce, constă în renunţarea de a le mai comunica informaţii jurnaliştilor, urmând să transmită, zilnic, un comunicat de presă cu o sinteză a evenimentelor.

Mai multe instituţii de presă au informat, miercuri, că Ciocan ar fi fost sancţionat prin interzicerea dreptului de a mai da declaraţii presei pentru o perioadă de şase luni. Motivul sancţiunii ar fi fost declaraţiile făcute de Ciocan în contextul scandalului în care a fost implicat fiul senatorului Plăcintă. Cu acea ocazie, comisarul a recomandat cetăţenilor Capitalei să evite să se implice în vreo altercaţie de stradă, atunci când sunt martori la aşa ceva.

Christian Ciocan susţine, însă, că Poliţia Capitalei a decis să renunţe la robotul telefonic care-i apela pe jurnaliştii acreditaţi pe lângă instituţie şi să înlocuiască serviciul cu un comunicat de presă emis zilnic.

Comisarul a indicat şi modalităţile de sancţionare a poliţiştilor, prevăzute în Legea 360 privind statutul acestora: mustrarea verbală, retrogradarea, reducerea salariului pe o perioada de la una la trei luni sau destituirea din funcţie. Totodată, potrivit lui Ciocan, în poliţie nu există funcţia de purtător de cuvânt, aceasta fiind o atribuţie, astfel că purtătorul de cuvânt nu poate fi sancţionat prin modalităţi "specifice", precum interzicerea comunicării cu presa.

×
Subiecte în articol: purtator de cuvant sanctiune
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close