Antena 3 CNN Actualitate Ciorile din parcul Cişmigiu, izgonite cu păsări de pradă: "Vor fi dresate special în acest scop"

Ciorile din parcul Cişmigiu, izgonite cu păsări de pradă: "Vor fi dresate special în acest scop"

Ciorile care fac mizerie şi gălăgie în Parcul Cişmigiu din Bucureşti vor fi izgonite de păsări de pradă "dresate special în acest scop".

Ciorile din parcul Cişmigiu, izgonite cu păsări de pradă: "Vor fi dresate special în acest scop"
Sursa foto: Facebook | Horia Tomescu
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2022   •   11:20

Primăria Bucureşti verifică eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop, anunță viceprimarul Horia Tomescu.

"Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.În cadrul studiului , proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, anunță viceprimarul Horia Tomescu.

El menționează că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.

"Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă", încheie Tomescu.

Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a...

Publicată de Horia Tomescu pe Miercuri, 23 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: Parcul Cişmigiu București
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close