Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia ambulanţelor, îngreunată: În Capitală, peste o mie de oameni au avut nevoie de ajutor (VIDEO)

Circulaţia ambulanţelor, îngreunată: În Capitală, peste o mie de oameni au avut nevoie de ajutor (VIDEO)

Circulaţia ambulanţelor, îngreunată: În Capitală, peste o mie de oameni au avut nevoie de ajutor (VIDEO)
07 Feb 2010   •   20:16

Peste o mie de oameni au avut nevoie de ajutorul ambulanţei, în ultimele 24 de ore, în Capitală. La unii a venit ajutorul după ore întregi de aşteptare, alţii însă nu l-au mai primit niciodată. Cu tot efortul medicilor, maşinile salvării au rămas prizoniere în nămeţii dintre blocuri.

E o cursă contracronometru. Dar acul vitezometrului nu trece de 40 de kilometri pe oră. Nici nu are cum. Gheaţa de pe şosele îl împiedică pe şofer să apese mai tare pedala de acceleraţie. Dar, cel puţin, pe bulevardelele mari ambulanţa înaintează.

Pericolul vine de pe străzile laturalnice. De când ninge viscolit nu mai există două sensuri şi cu greu şoferul se poate strecura. Iar când din partea cealaltă vine altă maşină, misiunea e şi mai grea. Sub zăpadă e gheaţă şi lanţurile montate la roţi cedează.

Şoferul pune la loc lanţul, iar medicii pot pleca mai departe. Pe o stradă paralelă cu şoseaua Colentina, unde un pacient aştepta, se înaintează cu greutate.

Medicii rezolvă cazul la care au fost solicitaţi. Dar un alt pacient aşteaptă. Şi urmează o altă zonă cu probleme. Sectorul 3.

Duminică a fost una dintre cele mai dificile zile pentru medicii, asistenţii şi şoferii de la ambulanţă. În 24 de ore, au fost semnalate peste 1.400 de cazuri.



Observator



×
Subiecte în articol: ambulanta nameti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close