Antena 3 CNN Actualitate Circulaţie închisă pe mai multe tronsoane de drum din cauza Codului roşu de viscol şi ninsori

Circulaţie închisă pe mai multe tronsoane de drum din cauza Codului roşu de viscol şi ninsori

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că circulația este închisă pe mai multe tronsoane de drumuri naționale din cauza Codului roşu de viscol şi ninsori. Ce zone sunt vizate.

Circulaţie închisă pe mai multe tronsoane de drum din cauza Codului roşu de viscol şi ninsori
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    05 Apr 2023   •   20:11

Update 22:20: Ministerul Afacerilor Interne anunţă închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule, începând cu ora 21.30, în județele Botoșani și Iași

"În contextul avertizării meteorologice Cod Roșu emisă de ANM, vizând viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași, valabilă până în această noapte, ora 04.00, SE VA ÎNCHIDE circulația pentru toate categoriile de autovehicule, începând cu ora 21.30, în județele Botoșani și Iași, ca măsură de siguranță pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite", scrie Ministerul Afacerilor Interne pe Facebook.

Circulaţie închisă pe mai multe tronsoane de drum din cauza Codului roşu de viscol şi ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare de vreme rea de tipul cod roșu. Aceasta este valabilă de miercuri, la ora 18.40, până joi, la ora 4.00.

Avertizarea vizează județele Botoşani și Iaşi. Potrivit meteorologilor, se vor semnala viscol puternic, cu rafale de 75...85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

În acest context, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că „din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilității reduse și pentru a permite intervenția echipajelor de deszăpezire, circulația este închisă pe mai multe tronsoane de drumuri naționale din județele Botoșani și Iași”.

Este vorba despre DN 24C Rădăuți Prut – Bădărăi, DN 29D Botoșani – Ștefănești, DN 29 Botoșani – Săveni din județul Botoșani și DN 28A Târgu Frumos – Moțca din județul Iași.

Se circulă îngreunat şi pe un carosabil acoperit cu zăpadă, pe DN 2 Suceava – Siret, județul Suceava, pe DN 17 Suceava – Gura Humorului, județul Suceava și pe DN 2 Bacău – Roman.

De asemenea, din cauza condițiilor meteo, a fost instituită restricție totală de circulație pe DJ 208 C Valea Glodului - Hârtop începând cu orele 19.00.

Având în vedere avertizarea de fenomene meteorologice periculoase - cod roșu – valabilă pentru județele Botoșani și Iași până mâine dimineață la ora 04.00, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către toți cetățenii județului să contramandeze deplasările către zonele vizate până la îmbunătățirea situației din punct de vedere meteorologic.

În ceea ce privește județul Suceava, cu excepția drumului județean mai sus menționat, la acest moment nu este instituită o altă restricție de circulație pe căile rutiere, chiar dacă se circulă îngreunat pe DN 2 Suceava – Siret și DN 17 Suceava – Gura Humorului.

Situaţia drumurilor şi a restricțiilor impuse din cauza condițiilor meteo poate fi consultată AICI

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close