Antena 3 CNN Actualitate CNADNR, despăgubiri de MILIOANE de euro

CNADNR, despăgubiri de MILIOANE de euro

CNADNR, despăgubiri de MILIOANE de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2014   •   11:28
Compania Naţională de Drumuri are de plătit despăgubiri de ordinul milioanelor de euro. Numai săptamana trecuta a plătit echivalentul a un milion de euro, drept daune morale unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier din anul 2006. Iar litigiile continuă, Compania deja având de plată alte sute de mii de lei pentru diverse evenimente rutiere. 
 
Procesele în care CNADNR este implicată nu se opresc la cazul tinerei care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier. 
 
Potrivit răspunsurilor oferite chiar de Companie, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj are 3 dosare cu litigii. Motivul pentru care sunt solicitate despăgubiri companiei este acela că reclamanţii au fost implicaţi în evenimente rutiere pe drumurile naţionale. Cele 3 litigii menţionate nu au fost încă stinse. Unul dintre acestea a fost câştigat de DRDP Cluj pe fond, şi se află în recurs. Celelalte două sunt încă în faza primei instanţe de judecată. 
 
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova are un singur dosar pe rolul instanţelor de judecată. Reclamanţii au solicitat despăgubiri în urma unui eveniment produs pe DN 7 din cauza căderilor de pietre. Instanţa de judecată a pronunţat  o hotărâre definitivă şi irevocabilă în favoarea reclamanţilor. Iar Compania trebuie să plătească despăgubiri de peste 759.000 lei. 
 
Şi în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi s-au înregistrat 3 solicitări de despăgubire din cauza unor evenimente rutiere produse pe drumurile naţionale din care 2 s-au concretizat în litigii pe rolul instanţelor de judecată. Într-unul dintre dosare acţiunea a fost respinsă, iar în al doilea DRDP Iaşi a fost obligată la plata sumei de 50.000 lei daune morale.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close