Antena 3 CNN Actualitate Cine va câștiga salariu de 13.000 de lei lunar în cadrul Consiliului de Administrație din Compania Aeroporturi București

Cine va câștiga salariu de 13.000 de lei lunar în cadrul Consiliului de Administrație din Compania Aeroporturi București

Antena 3 a prezentat în exclusivitate informații cu privire la persoanele selectate în procesul de numire a noii componențe a Consiliului de Administrație din Compania Națională Aeroporturi București.

Cine va câștiga salariu de 13.000 de lei lunar în cadrul Consiliului de Administrație din Compania Aeroporturi București
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Oct 2020   •   18:45

Primul pe listă este Răzvan Dobre, care este absolvent al Facultății de Geografie de la Universitatea București, a ocupat diverse funcții în Ministerul Transporturilor, iar acum este șef la Direcția Proiecte Strategice. Nu are absolut nicio treabă cu aviația, dar vrea să facă parte din conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București.

Următorul pe listă este Traian Preoteasa, director general interimar al CFR Marfă, fost consilier al mai multor miniștri de la Ministerul Transporturilor, care a ocupat mai multe funcții de director în cadrul CFR Călători. În acest moment face parte din Consiliul de Administrație al TAROM și chiar dacă nu are nicio tangență cu industria aeronautică sau cu aviația își dorește să ocupe o funcție de conducere la Aeroporturi București. 

Au fost depuse 39 de dosare 

Al treilea candidat este un apropiat al lui Lucian Bode, Cosmin Mihălțan, actual șef de cabinet al ministrului Transporturilor. Acesta a fost, până în 2017, administratorul unei ferme de creștere a porcilor cu sediul în Târgu Mureș însă astăzi este membru în CA-ul Telekom România.

Nu are trecute în declarația de avere case sau terenuri, însă deține ceasuri de 13 mii de euro. Nu are nicio experiență în administrarea aeroporturilor, însă și el își dorește să facă parte din CA-ul Companiei Naționale Aeroporturi București.

Salariu de 13,000 de lei lunar

Georgeta Bumbac este fina baronului PSD, Felix Stroe. Aceasta a ocupat diverse poziții între 2011 și 2020 în Ministerul Sănătății, printre care și cea de secretar general.

De asemenea, a fost membră în CA-urile CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile și este funcționar public de 23 de ani, după cum a declarat chiar domnia sa în presă. Cel mai probabil, o vom regăsi și pe lista noului CA de la Compania Națională Aeroporturi București. 

Cine deține CNAB

Compania Națională Aeroporturi București este deținută de către statul român, care deține 80% din acțiuni prin Ministerul Transporturilor și Fondul Proprietatea SA care deține 20% din acțiuni.

Un administrator din componența Consiliului de Administrație CNAB are un salariu de 12,656 lei brut, iar pentru aceste funcții au fost depuse 39 de dosare. 

 

×
Subiecte în articol: consiliu administratie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close