Antena 3 CNN Actualitate Concediul medical va fi verificat de poliţie: Dacă nu sunt găsiţi acasă, "bolnavii" vor fi amendaţi

Concediul medical va fi verificat de poliţie: Dacă nu sunt găsiţi acasă, "bolnavii" vor fi amendaţi

Concediul medical va fi verificat de poliţie: Dacă nu sunt găsiţi acasă, "bolnavii" vor fi amendaţi
11 Sep 2009   •   19:49


Poliţia va veni la uşă să verifice dacă un concediu medical chiar înseamnă boală şi nu chiul. Este iniţiativa ministrului Sănătăţii, care vrea să introducă "modelul italian".

Cine e în concediu medical ar trebui să stea fie în spital, fie acasă, spune ministrul Sănătăţii. Un principiu care ar urma să fie aplicat de la anul. Dacă poliţia nu-l va găsi pe bolnav acasă, concediul medical va fi anulat şi bolnavul aşa-zis "închipuit", amendat.

Dar, acest sistem are şi hibe. Medicii spun că e posibil ca un pacient să fie în concediu medical, dar să meargă zilnic la spital pentru că urmează un tratament în ambulatoriu şi, deci, nu e internat. Sau, e posibil ca el să umble pe la alţi medici pentru diferite investigaţii medicale.

Modelul italian, cu poliţistul care verifică medicalul suând la uşă ar trebui, spune Bazac, să facă economii la buget. Anual, din fondul de asigurări, statul plăteşte un miliard de lei pentru concedii medicale.

Observator

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close