Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Academiei de Poliţie îl contrazice pe Băsescu: Disciplinele predate sunt necesare

Conducerea Academiei de Poliţie îl contrazice pe Băsescu: Disciplinele predate sunt necesare

Conducerea Academiei de Poliţie îl contrazice pe Băsescu: Disciplinele predate sunt necesare
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   16:28

Conducerea Academiei de Poliţie i-a dat replica preşedintelui Traian Băsescu, la acuzele acestuia privind formarea  viitorilor poliţişti. Reprezentanţii instituţiei susţin că disciplinele care sunt predate sunt necesare pentru viitorii oameni ai legii şi nu pentru păstrarea profesorilor la catedră. Traian Băsescu a spus luni seară la postul public de televiziune, că disciplinele predate în această instituţie de învăţământ sunt doar pentru menţinerea actualelor catedre.

Conducerea Academiei de Poliţie îl contrazice pe preşedintele Traian Băsescu şi susţine că formarea viitorilor ofiţeri este obiectivul instituţiei, nu păstrarea cu orice chip a cadrelor didactice în sistem. 

"Ceea ce pot să vă asigur este că nu vom stabili discipline pentru anumiţi profesori, ci disciplinele stabilite în procesul de învăţământ vor fi cele necesare formării viitorilor ofiţeri", a declarat Ioan Liviu Tăut, rectorul Academiei Alexandru Ioan Cuza.

Şeful statului a declarat că în sistem nu este nevoie de atâţia poliţişti. " Academia de Poliţie ia, an de an, sute de copii ca să ţină catedrele chestorilor, generalilor şi apoi vin şi îi varsă direct în sistem. Nu avem nevoie de atâţia poliţişti. Această restructurare trebuie făcută pe competenţe. Să nu ne trezim iarăşi cu toate rudele", a declarat miercuri seară preşedintele.

Traian Băsescu a criticat din nou Ministerul de Interne, despre care a spus că este nereformat datorită calităţii slabe a poliţiştilor, jandarmilor dar şi a birocraţiei.

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close