Antena 3 CNN Actualitate Schimbare majoră la ANAF. Anunţul ministrului Marcel Boloș

Schimbare majoră la ANAF. Anunţul ministrului Marcel Boloș

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală şi schimbările care recurg de aici.

Schimbare majoră la ANAF. Anunţul ministrului Marcel Boloș
Sursa foto: Facebook | Marcel Boloș
de Ioana Mircea    |    24 Mai 2024   •   12:23

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat finalizarea unui amplu proces de reorganizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), menit să ducă lupta antifraudă la un nivel superior.

Această reorganizare include restructurarea activității Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și a Direcției Generale Executări Silite, având ca scop eficientizarea colectării fondurilor necesare pentru investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii și alocații, și reducerea economiei negre.

"Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite.

Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice”, a anunțat ministrul Finanțelor pe Facebook.

Ministrul Boloș a explicat că reorganizarea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este esențială pentru crearea unui cadru unitar al activității de colectare și pentru fluidizarea organizării. "De asemenea, se reorganizează Direcția Generală Executări Silite, pentru a accelera procedurile de valorificare a bunurilor confiscate și intrate în proprietatea privată a statului”, a precizat ministrul.

El a subliniat importanța acestei reorganizări pentru eficiența colectării fondurilor publice."Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a se asigura că ajung să colecteze eficient acei bani care trebuie să meargă către investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii, alocații, nu în economia neagră”.

Procese importante în digitalizarea vămii române

În plus, Marcel Boloș a anunțat progrese importante în digitalizarea vămii române. "Autoritatea Vamală Română a operaționalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă și mai sigură a tranzitului de mărfuri.

Operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient și mai sigur, reducând timpii de așteptare la birourile vamale”, a explicat ministrul.

×
Subiecte în articol: marcel bolos Ministerul de Finante ANAF
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close