Antena 3 CNN Actualitate Controale în mai multe baruri și restaurante din Centru Vechi din București. Au fost aplicate amenzi de peste 240.000 de lei

Controale în mai multe baruri și restaurante din Centru Vechi din București. Au fost aplicate amenzi de peste 240.000 de lei

Inspectorii de muncă au efectuat mai multe controale în barurile și restaurantele din Centru Vechi, iar în urma acțiunilor au fost aplicate amenzi de peste 240.000 de lei.

Controale în mai multe baruri și restaurante din Centru Vechi din București. Au fost aplicate amenzi de peste 240.000 de lei
Sursa foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    23 Mar 2024   •   17:18

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, inspectorii de la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) au efectuat controale în Centrul Vechi al Capitalei, unde au fost găsite nereguli la mai multe baruri și restaurante și săli de jocuri de noroc.

Astfel, în urma acțiunilor, au fost descoperiți angajați la negru în mai multe săli de noroc, precum și angajați care desfășurau activități peste programul de lucru.

În aceste condiții, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei.

”Acţiune fulger în Centrul vechi al Capitalei: Muncă la negru în săli de jocuri de noroc şi în restaurante. Inspecţia Muncii, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a efectuat noaptea trecută o acţiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, pentru prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei incidente şi sancţionării faptelor de natură contravenţională.

În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată (din care 11 fără contract de muncă şi două prestând activitate peste durata timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parţial) şi au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei”, au transmis reprezentanții ITM București, notează Wall Street.ro.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close