Antena 3 CNN Actualitate Controversata ordonanţă dată de Guvern pe Sănătate nu poate intra în vigoare: Răspunsul Consiliului Legislativ

Controversata ordonanţă dată de Guvern pe Sănătate nu poate intra în vigoare: Răspunsul Consiliului Legislativ

Ordonanţa de urgenţă adoptată marţi seara de Guvernul Orban, care permitea accesul spitalelor private în programele naţionale de sănătate, nu poate intra în vigoare, arată Consiliul Legislativ, în răspunsul la cererea de aviz.

Controversata ordonanţă dată de Guvern pe Sănătate nu poate intra în vigoare: Răspunsul Consiliului Legislativ
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
06 Feb 2020   •   23:05

Consiliul Legislativ  precizează că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată fără avizul Consiliului Legislativ, nefiind deci posibilă solicitatea avizului post factum, iar acum avizul nu mai poate fi emis, din moment ce Guvernul a fost demis şi nu mai poate adopta ordonanţe de urgenţă.

Răspunsul Consiliului Legislativ a fost publicat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

„O veste foarte buna - Ordonanta de Urgenta de distrugere a Sistemului de Sanatate ( data pe furis, ca hotii, de Orban si Costache marti seara) NU poate sa intre in vigoare ! Era un dezastru: 1. pentru Sistemul Public 2. Pentru Spitalele Private. Din fericire prostia si graba autorilor au stricat proiectul !!! Sa fim insa vigilenti - nu vor renunta usor!", scrie Ponta pe Facebook.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că toate actele normative respective vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial

„Adoptarea ordonanţelor de urgenţă se face şi fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ. Evident că ordonanţele se aprobă sub rezerva includerii observaţiilor Consiliului Legislativ. Asta-i aşa, să mai facă cineva puţină tevatură. (...) Nu ştiu de unde are informaţiile Ponta. Până la urmă toate ordonanţele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Digi24.

Controversata ordonanţă dată de Guvern pe Sănătate nu poate intra în vigoare: Răspunsul Consiliului Legislativ

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban ordonanta sanatate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close