Antena 3 CNN Actualitate Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, ar putea fi externat săptămâna viitoare

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, ar putea fi externat săptămâna viitoare

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, ar putea fi externat săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto:Agerpres
07 Feb 2014   •   17:11

Copilotul Răzvan Petrescu, care a fost rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni şi a suferit trei operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, nu va mai fi supus altor intervenţii chirugicale şi ar putea fi externat săptămâna viitoare, după care va merge la o clinică de recuperare, informează Mediafax.

Dan Petrecu, tatăl copilotului, a declarat, vineri, că starea fiului său este din ce în ce mai bună, iar dacă totul va decurge bine acesta ar putea fi externat la sfârşitul săptămânii viitoare.
   
"Starea lui Răzvan este din ce în ce mai bună, avem asigurări de la medici că este bine. Şefa Secţiei Terapie Intensivă ne-a spus că mâine ar putea să îl pună să facă doi-trei paşi, dacă se poate. Joi a reuşit să se ridice în fund, avea o faţă foarte fericită. Mai are o pierdere de potasiu, glanda hipofiză a fost afectată de la şoc, de la stres, i se fac tot timpul analize. Noi am tot sperat că va merge acasă, dar cred că de la Cluj va merge la o clinică de recuperare. Eu estimez că pe la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă totul merge bine, ar putea fi externat", a declarat Dan Petrescu.
   
El a mai spus că fiul său îşi doreşte "să zboare" pe avioane mai moderne şi că visul acestuia este să ajungă pilot de linie.
   
"Ar vrea să zboare pe avioane mai moderne. El are calificare de pilot de linie. Visul lui este să ajungă pilot de linie şi sunt sigur că îl va realiza, că va ajunge acolo unde trebuie", a afirmat Petrescu.
   
La rândul său, directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, Monica Costin, a spus că Răzvan Petrescu se reface post-operator, că face kinetoterapie şi consiliere psihologică.
   
"Copilotul este internat în continuare la Secţia de Terapie Intensivă, starea sa de sănătate fiind bună, stabilă. Se reface post-operator. Din câte am discutat, nu va mai suferi alte intervenţii chirurgicale. Va mai rămâne internat, fiecare zi în Terapie Intensivă înseamnă un progres. Face kinetoterapie şi consiliere psihologică", a arătat Costin.
   
Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

×
Subiecte în articol: copilot accident aviatic Apuseni
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close