Antena 3 CNN Actualitate Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic produs în Apuseni: Starea mi s-a îmbunătăţit considerabil

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic produs în Apuseni: Starea mi s-a îmbunătăţit considerabil

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic produs în Apuseni: Starea mi s-a îmbunătăţit considerabil
de S.T.    |    20 Feb 2014   •   16:34

Pentru prima dată de la tragedia aviatică din Apuseni, copilotul Răzvan Petrescu a povestit tot ce-şi aminteşte despre acel accident teribil.

Tânărul de 24 de ani se afla alături de pilotul Adrian Iovan la manşa avionului prăbuşit.

După 3 operaţii, Răzvan Petrescu s-a recuperat destul de bine şi azi a stat de vorbă cu presa.

"Mulţumită echipei de medici de la Cluj, starea mea de sănătate s-a îmbunătătţit considerabil şi pot fi externat. Mă simt bine", a spus Răzvan Petrescu.

Întrebat ce îşi aminteşte referitor la tragedia din Apuseni, Răzvan a relatat: "Am avut un moment de inconştienţă după impact şi m-am trezit undeva lateral stânga aeronavei, pe jos. Ţin minte că prima acţiune a mea a fost să-mi evaluz starea de sănătate. M-am gândit să mă îndepărtez cât de mult pot, târându-mă prin zăpada. Am reuşit să mă deplasez câţiva metri, fiindu-mi frică de o eventuală explozie a epavei".

Copilotul a spus că a primit foarte mult ajutor de la doctorul Radu Zamfir.

"Am primit foarte mult ajutor de la doctorul Radu Zamfir, care era în cea mai bună stare dintre cei răniţi. M-a ajutat mult fizic şi psihic. Mi-a acordat câteva sfaturi".



"Imediat cum m-am îndepărtat de aeronavă, am încercat să sun la 112, dar mi-a apărut pe ecran conexiune nereuşită. La noi, în aviaţie, trebuie să apelezi prima oară directorul general al instituţiei. În acele momente m-am gandit că directorul nu-mi poate răspunde imediat apelului şi l-am apelat pe tatăl meu care lucrează la aceeaşi instituţie şi l-am rugat să urmeze el procedura", a povestit Răzvan Petrescu.

El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor care vizau detalii tehnice, spunând că ancheta este în desfăşurare în acest caz, singura menţiune făcută fiind aceea că "aeronava era în regulă şi din acest motiv comandantul a decis plecarea în misiune".



În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.




×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni copilot
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close