Antena 3 CNN Actualitate Coșmarul unui român din Spania, forțat să cerșească de conaționali până și-a pierdut piciorul și vândut apoi pe câțiva euro

Coșmarul unui român din Spania, forțat să cerșească de conaționali până și-a pierdut piciorul și vândut apoi pe câțiva euro

Un român în vârstă de 76 de ani a fost obligat să cerșească de câțiva conaționali până când și-a pierdut piciorul. Cei trei presupuși exploatatori l-au supus la chinuri groaznice și apoi l-au vândut cu 400 de euro unui alt presupus exploatator.

Coșmarul unui român din Spania, forțat să cerșească de conaționali până și-a pierdut piciorul și vândut apoi pe câțiva euro
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    15 Oct 2021   •   19:51

Acum, procuratura solicită 30 de ani de închisoare pentru presupușii exploatari, doi bărbați și o femeie, care l-au adus la Barcelona obligându-l să cerșească în centrul orașului în condiții foarte grele. Practic, bărbatul în vârstă de 76 de ani stătea pe stradă de la 6 dimineața până la 10 seara. Nu i-au dat niciodată un euro din ce câștiga din cerșetorie și nu l-au dus la doctor când boala i s-a agravat, scrie Stiridiaspora.

Potrivit procurorului care a investigat cazul, românul era într-o stare deploreabi atunci când poliția l-a salvat în 2018. La scurt timp, medicii au trebuit să-i amputeze piciorul. Procurorul îi acuză pe cei trei anchetați, de trafic de persoane și violențe

 Totul a început în urmă cu cinci ani când bărbatul a rămas văduv. Nu avea copii sau slujbă și a supraviețuit datorită ajutorului unor vecini. Asta până când un cuplu de români „a văzut în el posibilitatea de a obține venituri zilnice în detrimentul exploatării în cerșetorie”, spune procuratura în documentul de acuzație.

Cuplul l-a contactat și i-a propus să-i însoțească în Barcelona, ​​promițându-i că va câștiga mulți bani. În octombrie 2016, s-au urcat cu el într-un autobuz care l-a dus din Ploiești spre Barcelona. Pe drum, i-au spus că îl vor pune să cerșească, dar că vor împărți banii egal, în timp ce ei îi țin pașaportul.

Când au ajuns la Barcelona, ​​l-au pus să doarmă pe carton într-un local abandonat. A doua zi dimineață, a început ceea ce avea să fie coșmarul său timp de șase luni. De luni până vineri, îl lăsau în Gran de Gracia, lângă hotelul Fuster, de la 6 dimineața până la 10 seara cerșind.

În timpul zilei, s-au asigurat că nu pleacă sau nu își raportează situația și i-au luat banii pe care i-i dăduseră oamenii. Potrivit procurorului, el s-a hrănit doar cu ceea ce i-au dat pietonii și s-a ușurat într-o sticlă.

În ciuda faptului că suferea de o boală vasculară, el a petrecut șase luni, inclusiv toamna și iarna, în aceste „circumstanțe deplorabile”, potrivit rechizitoriului. O gangrenă înrăutățită la picior i-a obligat pe exploatatori să ducă victima la un spital din România pentru a-i fi amputate degetele de la picioare. Înainte de a finaliza recuperarea, s-au întors la Barcelona și au continuat să-l exploateze fără să-i dea vreun ban. Potrivit acuzării, când bărbatul i-a cerut exploatatorilor săi bani, aceștia l-au batjocorit: „Pentru ce vrei banii?”

Cuplul s-a întors în România, dar a vândut victima unui alt presupus exploatator pentru 400 de euro. Acest inculpat, tot de origine română, a forțat în continuare victima să cerșească. În cele din urmă, durerea l-a obligat să ceară ajutor pietonilor, care au chemat serviciile de asistență și poliția.

×
Subiecte în articol: cersetor Spania
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close