Antena 3 CNN Actualitate Creşă de două milioane de lei, lăsată în paragină. Lucrările au fost finalizate încă din 2021

Creşă de două milioane de lei, lăsată în paragină. Lucrările au fost finalizate încă din 2021

Cu toate că s-au investit aproape două milioane de lei în construcţia unei creşe moderne în Baia de Aramă, aceasta stă închisă de aproape trei ani de la finalizarea lucrărilor.

Creşă de două milioane de lei, lăsată în paragină. Lucrările au fost finalizate încă din 2021
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2024   •   14:35

Potrivit autorităţilor, s-ar fi ajuns în această situaţie din cauza lipsei unui aviz ISU de siguranţă la incendiu.

Lucrările la creşa din Baia de Aramă au fost finalizate 2021, dar comisia de recepție a constatat o serie de neconformități între proiect şi scenariul de securitate la incendiu.

"Ne vedem în situaţia de a-l chema în instanţă pe proiectant pentru această situaţie. Îmi doream foarte mult ca această creşă să fie dată în funcţiune. Chiar sunt solicitări de la persoane cu copii.", a spus primarul din Baia de Aramă, Ionuţ Teodorescu.

ISU Mehedinți a emis avizul de securitate pentru construcție în 2019, dar în 2021, recepția lucrării a fost respinsă până la remedierea problemelor.

Creșa a fost mobilata, dar imobilul a rămas nefolosit, spre nemulțumirea localnicilor. Aceştia spun că nu este un caz izolat, iar fosta administrație ar fi ridicat mai multe construcții care au fost lăsate apoi în paragină.

"Trebuie să fie folosită, ca de-aia face omul o casă, ca să o folosească. Sunt copii destui, şi bogaţi şi săraci. E păcat. Aşa s-a dus ţara asta de râpă", spune un localnic al oraşului.

Situația s-ar putea debloca daca firma care a executat lucrările ar îndrepta erorile făcute şi ar solicita un nou aviz la ISU.

×
Subiecte în articol: cresa Baia de Arama
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close