Antena 3 CNN Actualitate "Acestea sunt crime de război!" | Președintele Iohannis reacționează după atacurile lansate de Rusia lângă frontiera României

"Acestea sunt crime de război!" | Președintele Iohannis reacționează după atacurile lansate de Rusia lângă frontiera României

Președintele României reacționează în urma bombardamentelor rusești de la granița Ucrainei cu România.

"Acestea sunt crime de război!" | Președintele Iohannis reacționează după atacurile lansate de Rusia  lângă frontiera României
Sursa foto: Inquam Photos /George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   12:26

Într-un mesaj pe Twitter, Klaus Iohannis califică atacurile asupra infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropiere de țara noastră, drept "inacceptabile".

"Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de la Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie de ele în lume", spune textul publicat de președinte.

Este primul mesaj postat de președinte pe contul de Twitter în ultimele nouă zile.

Citește și: Noi imagini cu atacul rusesc din portul Izmail, surprinse din România

Precedenta postare datează din 24 iulie, când a avut loc precedentul atac rusesc asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

La momentul respectiv, Iohanis a condamnat "cu fermitate" atacurile din apropierea României.

"Această escaladare prezintă riscuri serioase pentru securitatea în Marea Neagră și, de asemenea, afectează și mai mult tranzitul de cereale din Ucraina și, prin urmare, securitatea alimentară globală", scria Iohannis pe 24 iulie.

Rusia a așteptat căderea nopții, apoi a atacat zona de destinație a navelor care au traversat Marea Neagră

Rusia s-a răzbunat cu zeci de drone lansate spre regiunile Kiev și Odesa, după ce șase nave străine au tranzitat Marea Neagră și au ajuns în Ucraina.

Atacuri cu drone au fost semnalate în portul ucrainean la Dunăre Izmail, în apropiere de granița Ucrainei cu România.

Forțele de apărare ucrainene au interceptat și distrus 23 de aparate rusești fără pilot în noaptea de marți spre miercuri.

Șase persoane au fost rănite, potrivit oficialilor de la Kiev.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close