Antena 3 CNN Externe Noi imagini cu atacul rusesc din portul Ismail, surprinse din România. Analist militar: "Federația Rusă face eroarea să se uite la țara noastră ca la o simplă țară"

Noi imagini cu atacul rusesc din portul Ismail, surprinse din România. Analist militar: "Federația Rusă face eroarea să se uite la țara noastră ca la o simplă țară"

Apar noi imagini cu atacul rusesc din portul Ismail, surprinse din România. Analistul militar Ion Petrescu a comentat, la Antena 3 CNN, aceste evenimente recente.

Noi imagini cu atacul rusesc din portul Ismail, surprinse din România. Analist militar: "Federația Rusă face eroarea să se uite la țara noastră ca la o simplă țară"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Aug 2023   •   09:06

Trupele rusești au lansat un atac în nocturn extrem de puternic. Totul în portul Ismael, aflat undeva la 60km de portul Galați din România. Din primele informații pe care am reușit să le obținem, se pare că a fost lovit depozitul de petrol din port, dar și mai multe vase care se aflau acolo.

Rușii au atacat cu drone și rachete. Aceasta este ceea ce știu oamenii care se aflau în zonă. Momentan nu a fost făcut un bilanț al pagubelor.

De altfel, Rusia a avertizat Occidentul că Marea Neagră a devenit o zonă de navigație periculoasă și a transmis că orice navă care va trece prin această zonă va fi considerat una care transportă echipament militar.

Mai multe imagini cu bombardamentul portului din Ismail au apărut, pe rețelele sociale. Pe filmări se aud conversații în limba română.

"Autoritățile române nu au confirmat încă evenimentele recente de la granița României. Analistul militar Ion Petrescu a comentat, la Antena 3 CNN, aceste imagini.

Este un război sângeros, unul în care atacatorul, Federația Rusă, nu are scrupule și pur și simplu omite cu bună știință faptul că în asemenea localități nu sunt doar militari ucrainieni, sunt și simpli cetățeni, inclusiv copiii, inclusiv oameni în vârstă, care nu se pot apăra.

Marea Neagră nu e mare rusească și chiar dacă a existat o vreme Ditonokelac rusesc, este o mare care are o zonă internațională deschisă, liberă navigație, dovadă și navele israeliene care au reușit să treacă, e adevărat, sub protecția unui avion militar american și să ajungă la destinație.

Federația Rusă face eroarea să se uite pe hartă la țara noastră ca la o simplă țară. Nu. România nu este o simplă țară. Este membru al NATO, apărat de articolul cinci și, atunci când se va aplica articolul cinci, consecințele vor fi dezastruoase pentru cei care vor face imprudența să genereze o agresiune împotriva spațiului aerian, naval și maritim al NATO.

Deci reacțiile sunt concepute la nivel NATO. Din acest punct de vedere, Federația Rusă este surclasată la toate capitolele, pe plan militar, de către Alianța Nord-Atlantică, din care și țara noastră face parte.

Sigur că pentru, pentru impresionare opiniei publice internaționale, inclusiv a celei ruse, asemenea imagini arată determinarea Moscovei de a nu preocupeți nicio armă în dorința de a învinge rezistența națiunii ucrainiene, care nu-și dorește decât să trăiască într-o țară suverană, a cărui teritoriu să fie respectat și a cărei suveranitate să nu fie contestată de o țară vecină.", a spus Ion Petrescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: portul Ismail atac România Ion Petrescu
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close