Antena 3 CNN Actualitate CSM a decis: Magistraţii nu se întorc deocamdată în sălile de judecată

CSM a decis: Magistraţii nu se întorc deocamdată în sălile de judecată

CSM a decis: Magistraţii nu se întorc deocamdată în sălile de judecată
Sursa foto: csm
17 Sep 2009   •   18:09

CSM a analizat joi mai bine de trei ore situaţia din justiţie, în prima şedinţă după ce preşedintele Băsescu a propus ca o treime dintre membri consilului să fie reprezentanţi ai societăţii civile. Şeful statului i-a atacat joi din nou pe magistraţi, acuzându-i că încalcă dreptul justiţiabililor ca să îşi facă publicitate. Magistraţii nu se vor întoarce deocamdată în sălile de judecată.

Cu toate acestea, la finalul şedinţei CSM Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat că s-a votat recomandarea ca în Adunările generale ale magistraţilor să se ia în calcul încetarea protestelor.

Magistraţii au cerut Guvernului să renunţe la atitudinea ostilă la adresa puterii judecătoreşti şi să aibă un dialog real. Până când problemele legate de salarizare vor fi rezolvate, judecătorii şi procurorii sunt decişi să nu se întoarcă în instanţe.

Traian Băsescu i-a acuzat pe unii magistraţi că provoacă actuala situaţie din justiţie pentru că urmăresc să obţină un loc în conducerea CSM. Preşedintele a atras atenţia că tema justiţiei va fi exploatată electoral.

Începând din 31 august, magistraţii au refuzat să soluţioneze dosare, nemulţumiţi de prevederile Legii salarizării unice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: justitie sala de judecata magistrati CSM
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close