Antena 3 CNN Actualitate CSM a luat act de demisia lui Daniel Morar din magistratură

CSM a luat act de demisia lui Daniel Morar din magistratură

CSM a luat act de demisia lui Daniel Morar din magistratură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Iun 2013   •   10:46
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, marţi, de demisia din magistratură a lui Daniel Morar, fost şef al DNA, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie.
 
Pe 25 martie, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu judecător la Curtea Constituţională începând cu data de 9 iunie pentru un mandat de nouă ani
 
Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au fost numiţi la Curtea Constituţională, pe locurile unor judecători ale căror mandate expiră în iunie. 
 
Pe 5 aprilie, Morar anunţa că a decis să se retragă din funcţia de prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). 
 
Morar spunea că atunci când preşedintele şi premierul îţi spun că este o problemă mare de constituţionalitate şi că, rămânând în fruntea PICCJ, împiedici numirile în Ministerul Public sau eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci. 
 
În aceeaşi zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu unanimitate de voturi, încetarea detaşării lui Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ începând din 15 aprilie, la solicitarea acestuia. 
 
Tot atunci s-a decis detaşarea lui Morar în funcţia de consilier al preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală, până când acesta va prelua funcţia de judecător la Curtea Constituţională.
 
Daniel Morar declara, la sfârşitul lunii martie, că numirea lui ca judecător la Curtea Constituţională nu este tocmai ce şi-a dorit, dar preciza că oamenii mai fac şi schimbări radicale în viaţă.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Morar
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close