Antena 3 CNN Actualitate CSM a respins desecretizarea informaţiilor SRI

CSM a respins desecretizarea informaţiilor SRI

CSM a respins desecretizarea informaţiilor SRI
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Aug 2015   •   09:18

Plenul CSM a respins desecretizarea informaţiilor transmise de SRI în cazul declaraţiilor făcute de generalul Dumitru Dumbravă. 

 
Magistraţii ceruseră revocarea hotărârii potrivit căreia afirmaţiile generalului SRI nu au afectat independenţa justiţiei, pentru că decizia nu ar fi fost motivată în mod real. 
 
Preşedintele Asociaţiei magistraţilor susţine că există zvonuri că judecătorii ar fi monitorizaţi în birouri.
 
Plângerea Asociaţiilor magistraţilor, cu privire la declaraţiile făcute de generalul Dumitru Dumbravă, a fost respinsă de plenul CSM, pe motiv că este inadmisibilă. Magistraţii au cerut desecretizarea notelor SRI, care au stat la baza argumentării în ceea ce priveşte decizia luată în cazul generalului.
 
Magistraţii au fost prezenţi în plenul CSM, atunci când s-a luat decizia respingerii plângerii. Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor a declarat în şedinţă că există zvonuri care indică existenţa în sălile de judecată a unor tehnici de interceptare.
 
Pe 5 august, asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor au decis revocarea hotărârii, prin care se decidea că declaraţiile generalului Dumitru Dumbravă nu au afectat independenţa justiţiei. 
 
Pe 30 aprilie, generalul a spus într-un interviu că instanţele de judecată sunt un câmp tactic pentru SRI.

×
Subiecte în articol: desecretizare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close